Öt nap alatt több, mint 7000 látogató a nyári Margón

A pécsi 30Y kocsmakoncertjével, rekord látogatószámmal zártuk a kilencedik Margó Irodalmi Fesztivált. Öt nap alatt több, mint 7000 látogatója volt az irodalom alternatív rendezvénysorozatának, a telt házas programok közül a nagy érdeklődés miatt több eseményt meg kellett ismételni, például Nyáry Krisztián irodalmi sétáját, Tisza Kata és Másik János közös műsorát, de rengetegen voltak kíváncsiak Nádas Péterre, Tóth Krisztinára és Tompa Andreára is. A szűkebben értelmezett irodalom mellett zenei programok, photo book kiállítás, slam poetry estek, valamint az Arany-balladák köré szerveződő előadás is volt az öt nap alatt a PIM-ben.
 
A hétvégén gyerekprogramokat is szerveztünk a Margón: a kreatív foglalkozásoktól kezdve a mesélésen át a gyerekjógáig változatos módon szórakoztattuk a családokat. Célunk, hogy az új kötetekre épülő programokkal nemcsak a felnőttekkel, de a gyerekekkel is jobban megszerettessük a könyveket.

A látogatószámon túl a női fellépők számában is rekordot jelentett a vasárnap zárult Margó: bemutatta új könyvét például Rakovszky Zsuzsa, Munk Veronika, Kemény Zsófi, de fellépett a Margó színpadán Erdős Virág, D. Tóth Kriszta, Karafiáth Orsolya, Szabó T. Anna, illetve Jónás Vera és Pátkai Rozina is.
 
„Nagy öröm, amikor a közös ügy, a magyar irodalom miatt ekkora tömeg mozdul meg. Jó érzés, hogy a Margóra, a Petőfi Irodalmi Múzeumba kilátogatók ennyire nyitottak a különböző műfajokra és szerzőkre, mert csak ez a kíváncsiság tartja működésben az irodalmat” - mondta a fesztivál főszervezője, Valuska László.
 
A Bookline, a Főváros és az Aegon támogatásának köszönhetően ingyenes fesztivál október 19-22. között, könyvvásárral kiegészülve, a CAFe Budapest keretében folytatódik, ahol az idei Margó-díjas szerző kilétére is fény derül majd. A díj célja, hogy a pályakezdő szerzők minél nagyobb reflektorfénybe kerüljenek.

Köszönjük figyelmét a Margó és a kortárs irodalom iránt!