Aktuális

Jelentkezz önkéntesnek a Margóra!

Ez alkalommal is szeretettel várjuk a lelkes segítőket a Margó Fesztiválra, akik részt vesznek a fesztivál lebonyolításában.

Új programsorozat a Margón!

Minden könyv megváltoztat minket, ebből az örök igazságból indultunk ki. De hogyan?

Ugorj fejest az irodalomba a Margón!

5 napon át 65 programmal várunk titeket a Petőfi Irodalmi Múzeumban! A lapozható programfüzetben napi bontásban tudsz válogatni programjaink között.

Júniusban újra a PIM-ben!

A Margó az évek alatt egy izgalmas, színes és vibráló nyúlüreggé változott, amibe minden júniusban fejest ugrunk, hogy megismerjük az irodalmi csodaországot. A hatvan program között lesz költészeti műsor, sok könyvbemutató, megemlékezünk Rejtő Jenőről, életre keltjük Frankenstein szörnyét, illetve két színházi előadást is vendégül látunk.

KÉPALÁ

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál idén első alkalommal hirdeti meg közös irodalmi pályázatát a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan KÉPALÁ címmel.

MARGÓ - Advent

Az adventi hétvégéken 4 rövid játékkal várunk, hogy az ünnepi készülődés se teljen MARGÓ nélkül.

Már csak nevében a margón az irodalmi fesztivál

Ősszel harmadszorra, összesítve már tizedik alkalommal szerveztük meg a Margó Irodalmi Fesztivált: a kortárs irodalom magyar és külföldi legjavát bemutató, négynapos rendezvény idén is könyvvásárral egészült ki. Az évente kétszer megrendezett kulturális eseményen ezúttal összesen huszonhat kiadó könyveit árusítottuk, hatvannál több programot, hét koncertet és két színházi előadást szerveztünk, külföldi vendégek érkeztek Dániától Oroszországig, Finnországtól Izraelig, illetve átadtuk a legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjat is.

A Trónok harcától a legnagyobb tabukig

Ki mondta, hogy az irodalom csak a felnőttek területe? Az őszi Margó szuper programokkal készült a gyerekeknek, az egészen kicsitől a kamaszokig. 

Dán sztár és cseh punk a Margón

Idén nyolc nemzet íróival találkozhatsz a Teslában, ahol ott lesz az orosz Élet és Irodalom főszerkesztője, a dánok első Nemzetközi Man Booker-jelöltje és a legnépszerűbb lengyel horrorszerző is.