MARGÓFAKT - rendhagyó irodalomórák a Margó Fesztiválon

alternatív oktatási nap középiskolásoknak

A Margó Fesztivál a Magyar Irodalomtörténeti Társasággal együttműködésben szakmai programot hirdet meg. 


A programra magyartanárok jelentkezését várjuk, akik diákokat (osztályok, fakultációs csoportok) jelölnek a részvételre.  


Időpont: 2021. október 15.,  péntek, 10:00 - 13:00
Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2 - 6. 
Jelentkezési határidő: 2021 október 10. 
Regisztráció:  info@margofeszt.hu (tárgy: margofakt)
Kapcsolat: info@margofeszt.hu (tárgy: margofakt)


A jelentkezés folyamata


Az info@margofeszt.hu címre várjuk azoknak a magyartanároknak a jelentkezését, akik diákjaikat (osztályokat, fakultációs csoportokat) regisztrálnák a rendezvényre. 
A jelentkezéshez, kérjük, egy margofakt tárgyú e-mailben küldjék el nekünk az iskola nevét, a regisztrálni kívánt osztályok évfolyamát és létszámát, valamint a kísérő tanár nevét és elérhetőségét.


Program


10:00-10:45 
Háy János - Beszélgetés, felolvasás
Találkozás a Bogyósgyümölcskertész fia című novelláskötet és kamaszregény szerzőjével, a nagysikerű Gyerek írójával, a Rájátszás elnevezésű popköltészeti formáció oszlopos tagjával.


11:00-11:45 
Nyelvtörő diszkó - Horváth Kristóf “Színész Bob” költészeti műsora
A slam poetry országos bajnoka, Színész Bob játékos, interaktív előadásában a zene és verstan matematikájának közös nevezőit kutatja, ütemes versekkel köti össze Janus Pannoniust Petőfi és Arany Jánoson át a kortársakig. Lesz közös versírás.


12:00-12:45 
Irodalmi alapanyag - Vetítés, beszélgetés
Szilágyi Fanni filmrendező most dolgozik a Veszélyes lehet a fagyi című első nagyjátékfilmjén, korábban több, nemzetközi díjakat is nyert kisjátékfilmet forgatott le kortárs magyar novellákból, az egyiket, A kamaszkor végét Mán-Várhegyi Réka története ihlette. Megnézzük az alkotást és beszélgetünk velük arról, hogyan lesz kép a szövegből, film az írásból.