Margófeszt infók

Idén nyáron is találkozunk a zalai dombok között, Margófeszt 2023. augusztus 10-12. között Szentgyörgyváron!

Mi a Margófeszt, hogyan lehet odajutni, hol érdemes megszállni, lehet-e vinni kutyát, van-e parkoló, fesztiválbusz, lehet-e a helyszínen jegyet venni... - összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, témákat, amik gyakran felmerültek a fesztivállal kapcsolatban. Ha valamire nem találod a választ, ide írhatsz nekünk: info@margofeszt.hu

Mi az a Margófeszt?

2021-ben szerveztük meg először a Zala megyei Szentgyörgyváron a Margófesztet, ami idén is a a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával  valósul meg. Egy nagyon színes kulturális fesztivált álmodtunk a zalai dombok közé, helyi emberekkel, ételekkel, italokkal, koncertekkel, emberi történetekkel, sok-sok irodalommal és filmmel. Egy családias, közvetlen hangulatú fesztivál szeretnénk maradni, így naponta limitált számú látogatót fogadunk. 

Miben különbözik a budapesti Margó Irodalmi Fesztiváltól?

A budapesti Margókhoz képest Szentgyörgyváron több helyszínen, több zenei produkcióval lehet találkozni, igazi nyári fesztivál, de közben megtartottuk a szokásos margós hangulatot is. 

Hol tudok jegyet venni? 

A fesztivál kezdetéig online tudsz bérletet, illetve május végétől napijegyet vásárolni, akár OTP SZÉP Kártyával is.

Árak és kedvezmények:

BÉRLET

3 napos bérlet: 21 500 Ft

Napijegy: 7 500 Ft

Zalai lakcímkártyával: 5 500 Ft 

Diákjegy: 5 500 Ft

Bérletvásárlás ide kattintva.

A fesztivál 6 éves kor alatti gyermekeknek ingyenes.

Hol van Szentgyörgyvár?

Szentgyörgyvár egy 300 fős település a zalai dombok között. Bárhová néz az ember csupa zöld veszi körül, dombok és erdők - mindez csodás emberekkel. Rögtön beleszeret az, aki ide látogat. A falu elhelyezkedése tökéletes: a Balaton mindössze 15 perc autóval, a szomszédos Hévíz, Keszthely, Zalaegerszeg és a környező települések is rengeteg programlehetőséget kínálnak. 

Hogyan lehet eljutni a fesztiválra?

Szentgyörgyvár Budapestről autóval könnyen megközelíthető, vagy Keszthelyre érdemes vonattal érkezni. A Margófeszt ideje alatt a Zalaegerszegről és Keszthelyről délután induló, az útbaeső településeken megálló fesztiválbusz-járatokkaligyekszünk zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést. Ennek pontos menetrendjét a fesztivál előtti közzétesszük. Ha autóval érkezel parkolási lehetőséget is biztosítunk a fesztiválon parkolási díj ellenében.

A FESZTIVÁLBUSZOK MENETRENDJÉT IDE KATTINTVA ÉRHETED EL

Hol foglalhatok szállást a fesztiválra?

A környező településeken sokféle lehetőség közül lehet válogatni, például a fesztiválbusz útvonalán: Keszthely, Hévíz, Alsópáhok, Sármellék, Nagykapornak, Zalacsány, Kehidakustány vagy Zalaegerszeg.

Kutyát hozhatok a fesztiválra?

Igen, kutyabarát rendezvény vagyunk, valamennyi szabadtéri programra veled tarthat kedvenced, viszont a Kultúrházba és a templomba sajnos nem. Kérjük, vedd figyelembe, hogy bár a kutyáddal ti már egy jól működő, összeszokott páros vagytok, viszont sokan leszünk, és fontos, hogy ő is és a többi látogató is biztonságban érezze magát.

Tudok majd enni/inni a fesztiválon?

Igen, sőt kifejezetten fontos a gasztronómiai vonal a Margófeszten. Igyekszünk a legtöbb fogyasztási lehetőséget helyi termelők termékeiből megoldani, zalai dödölle és prósza biztosan lesz, de találsz majd klasszikusabb fesztivál ételeket is,  és vegetáriánus és vegán étkezésű látogatóinkról is gondoskodunk! Minden színpad környékén lesz fröccsbusz, ahol lehetőség lesz a felfrissülésre. Sőt gasztro tematikájú workshopokkal is készülünk, így néhány zalai finomság elkészítését is megtanulhatod.

A GASZTRO WORKSHOPOKRÓL ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN

Lehet majd könyvet venni?

Igen, a Bookline pop-up könyvesboltjában, a Bookline Teraszon lesz rá lehetőség, elsősorban a Margófeszten fellépő szerzők művei közül tudsz majd válogatni. 

Egész nap lesznek programok?

A Margófeszt programjai általában a délutáni órákban kezdődnek, az utolsó koncert éjfél körül ér véget. Délelőttönként érdemes felfedezni a környéket a Szeretünk Zalával közös programjainkon. 

Hogyan jutok haza a szálláshelyemre az esti koncert után?

Az fesztiválbuszok visszaindulását az esti koncert utánra időzítjük, úgyhogy a busz útvonalában lévő szálláshelyekre így a legegyszerűbb hazajutni. A pontos menetrenetrendet megtalálod itt. A fesztiválbuszok délutánonként Zalaegerszegről és Keszthelyről indulnak és megállnak az útbaeső településken is: Keszthely - Hévíz - Alsópáhok - Sármellék - Szentgyörgyvár, illetve Zalaegerszeg - Csács - Nagykapornak - Zalacsány - Kehidakustány - Szentgyörgyvár. Éjjel pedig, miután vége a programoknak, ugyanezen az útvonalon mennek vissza.

Milyen jellegű programokra számíthatunk?

Irodalmi beszélgetések, könnyűzenei koncertek, slam poetry, filmvetítések és helyi jellegzetességeket bemutató workshopok adják a Margófeszt programjainak jelentős részét. A fesztivál részletes programkínálatát a Facebook oldalunkon és itt a margofeszt.hu programok aloldalán tesszük közzé a fesztivál előtti hónapokban. 

Akadálymentes a helyszín?

Valamennyi helyszín kialakításánál törekedtünk erre, amennyire a falu adottságai ezt lehetővé tették. Ha bárhol segítségre van szükséged, jelezd nekünk, a Margófeszt csapata és önkénteseink is ott lesznek mindenhol.

Mivel tudok fizetni a helyszínen?

Akár belépőt, ételt,  italt vagy könyvet vennél, készpénzes és bankkártyás fizetésre is van lehetőség. Viszont a domborzati viszonyok miatt a térerő olykor akadozik, ezért jó, ha van nálad készpénz.