Fesztivál programok

vissza

05. 11. csütörtök 21:00KRISTÁLY SZÍNPAD Kristály Színtér

A szabadság lehetséges - Ai Weiwei: 1000 év öröm és bánat

Beszélgetés: Mucsi Emese (Capa Központ kurátora), Szily László (444.hu) és Valuska László

Ai Weiwei riportfilm, 45 perc

2022-ben jelent meg a kínai képzőművész, Ai Weiwei memoárja 1000 év öröm és bánat címen, és a Margó Irodalmi Fesztivál egy órát kapott, hogy a megkerülhetetlen hatású művésszel a börtön megtapasztalásáról, az otthon hiányáról, a magánélet felszámolásáról vagy a pókerezésről beszélgessen portugáliai otthonában. 

Huszadik századi családtörténet két alkotóról, apáról és fiáról, akik a művészetet választották eszközül, hogy megküzdjenek a kínai totalitárius rendszerrel. Aj Csing költő és Ai Weiwei képzőművész együtt éltek a kitelepítésben, mindkettőt börtönbe zárták. A memoár egy nagy 20. századi családtörténet arról, ami nem készült volna el, ha Ai Weiweit nem zárják börtönbe, és nem érzi azt, hogy akkor is el kell mesélnie családja történetét, ha fia soha nem olvassa el. 

 

CIKKEK AZ 1000 ÉV ÖRÖM ÉS BÁNATRÓL:

KRITIKA: https://konyvesmagazin.hu/kritika/ai_weiwei_memoar_kina_autokracia_jelenkor.html

BELEOLVASÓ: https://konyvesmagazin.hu/beleolvaso/ai_weiwei_1000_ev_orom_es_banat_jelenkor_beleolvaso.html

 

A Jelenkor Kiadóval közös program

Májusban új helyszínen, a Kristály Színtérben, a Margitszigeten várunk könyvbemutatókkal, újdonságokkal, beszélgetésekkel, sosem látott zenei-irodalmi produkciókkal, dedikálással igazi margós fesztivál hangulatban!

#olvasnikell #margotavasz2023

Helyszín:

Idén a Szabadtér új helyszínére, a Kristály Színtérbe költözünk, ahol négy  színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik. 

https://www.kristalyszinter.hu

Érkezhetsz biciklivel, a Margit-hídtól néhány perc sétával, vagy tömegközlekedéssel az Árpád-hídtól (Hajós Alfréd uszoda megálló)!

Könyvvásárlás

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket, és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

Valamint iratkozz fel hírlevelünkre! 

A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz majd részletesen: https://konyvesmagazin.hu/ 

A rendezvény a Bookline támogatásával jött létre.