Fesztivál programok

vissza

08. 12. csütörtök 19:00Nagyszínpad

Bödőcs Tibor

A szerzővel Valuska László beszélget

Zalaegerszegen született, Búcsúszentlászlón töltötte gyerekkorát Bödőcs Tibor humorista és író - ezt már mindenki tudja, ezért ez a tény máskor nem, viszont most a legfontosabb számunkra a zalai Margófeszten. Az Addig se iszik című Libri irodalmi díjas kötetből szellemi otthonát ismerhettük meg, stand upjaiból és Meg se kínáltak című regényéből pedig a zalai faluról és életről is képet kaphattunk. Szentgyörgyváron arra teszünk kísérletet, hogy megfejtsük a magyar irodalom és popkultúra legkisebb és legnagyszerűbb faluját, aminek lakói Hrabal, Örkény vagy Krúdy írásaiból lehetnek ismerősek. A legfontosabb kérdés: Bödőcs alakította Búcsúszentlászlót, vagy a falu a humorista írót? 

 

BÖDŐCS ÉS SZENTLÁSZLÓ: https://www.youtube.com/watch?v=o9YXtVsqyyM

Idén 10 évesek lettünk! A különleges születésnapot szeretnénk megünnepelni veletek: AUGUSZTUS 12-15. között a zalai SZENTGYÖRGYVÁRON egy négynapos kulturális kalandra várunk a Mastercarddal: ez a MARGÓFESZT!

 

JEGYINFORMÁCIÓK:

napijegy: 3.800 Ft

napijegy (zalai lakcímkártyával rendelkezők számára): 2800 Ft

bérlet: 10.000 Ft

 

A PROGRAMRÓL

Csütörtökön (augusztus 12.) például Bödőcs Tibor és a Szűcsinger is itt lesz velünk Szentgyörgyváron, illetve Thuróczy Szabolcs főszereplésével érkezik a Bödőcs-regényből Keresztes Tamás rendezésében készült Meg se kínáltak című előadás. Pénteken (augusztus 13.) fellépői között szerepel Háy János és a VAN filmzenekar, szombaton (augusztus 14.) pedig Nádas Péter és az Anima Sound System is a vendégünk lesz. Végül vasárnap egy zenés közösségi brunch formájában zárjuk a fesztivált, kis közösségi piaccal, így vihetsz majd haza is a zalai ízekből.

 

 A HELYSZÍN:

Szentgyörgyvár egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthetően, 20-30 km-re helyezkedik el, de Budapestről és a Balaton távolabb eső részeitől is könnyen elérhető.

Sokféle szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken, és hogy minél könnyebben eljuss a programokra, fesztiválbusz-járatokkal igyekszünk majd zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést.

 

BELÉPÉS:

Bízunk benne, hogy sokatokkal találkozhatunk augusztusban a Margófeszten, de a jelenleg hatályban lévő járványügyi korlátozások miatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat fogadhatunk. Kérünk, hogy a belépőjegyed csak abban az esetben váltsd meg, amennyiben rendelkezel vagy a fesztivál idejére rendelkezni fogsz a szükséges dokumentummal.

 

 Hogy ne maradj le semmiről, csatlakozz a Margófeszt https://www.facebook.com/events/498526278085714 eseményhez is.