Fesztivál programok

vissza

06. 11. szombat 10:30Nagyszínpad - Városmajori Szabadtéri Színpad

Dániel András: Jaj, ne már! 

A szerzővel: Szekeres Nikoletta beszélget

Végre egy jó kis dánielandrásos beszélgetés!

Mert milyen is a dánielandrásos világ, amiért kicsik és nagyok egyaránt rajonganak?  Találunk benne iróniát, groteszket éppúgy, mint teljesen hétköznapi dolgokat. Különös karaktereket, akik mégis egytől egyig nagyon ismerősek. Tréfás nyelvi játékokat és a legtisztább mondatokat, amelyekben nincs semmi sallang. Kiszámítható történeteteket, amelyeken mégis mindig meglepődünk.

A „különös humorú” meseírót egyértelműen a kuflik tették ismertté és népszerűvé, ám aki egy kicsit jobban belemerül Dániel András világba, egy pillanat alatt festmények, grafikák, plakátok, könyvborítók, novellák és szokatlan könyvek tengerében találja magát. Legújabb könyve (Jaj, ne már, mondta a hal) egy algásodó, városszéli tó partján bolyongva igyekszik meggyőzni olvasóit, hogy valami szerény varázslat még a leghétköznapibb és leglehangolóbb dolgokban is felfedezhető – csak akarni kell, meg talán kell hozzá egy kis fantázia… Ja, és hogy a halak néha még manapság is hallgatnak Chemical Brothers-t!

Szekeres Nikoletta segítségével most végre kiderül, sőt mi több, a pódiumon kihirdettetik, milyen is a dánielandrásosság, és miért jó ez nekünk.

 

A Pagony Kiadó programja.

További infó:
instagram.com/margofeszt
Hírek, interjúk, beleolvasók, recenziók:
https://www.facebook.com/konyvesmagazin/
https://www.instagram.com/konyvesmagazin/