Fesztivál programok

vissza

05. 25. szombat 15:30KRISTÁLY SZÍNPAD Kristály Színtér

Gyurkó Szilvia – Palya Bea – Szabó T. Anna: Minden gyerek kicsi kincs. Beszélgetés a testhatárokról // Tavaszi Margó 2024

Balázs Eszter Annával, Gyurkó Szilviával és Szél Dáviddal Szeder Kata beszélget

Május 15-én jelenik meg a Minden gyerek kicsi kincs című kiadvány a Lampion Könyvek gondozásában. A kötetben egy kedves mesét, egy verset és mondókát találnak a gyerekek, a felnőtteknek pedig Gyurkó Szilvia foglalta össze, mit érdemes tudni a gyerekek biztonságos felnövekedését segítő bugyiszabályokról. A barátságos illusztrációkat Bogdán Viki rajzolta, a mese és a versek szövegét Szabó T. Anna írta, és ezeket végül Palya Bea énekelte meg fülbemászó dalban. 

A hiánypótló kiadvány amellett, hogy felhívja a figyelmet, hogy milyen felelősséggel tartozunk felnőttként a gyerekek biztonságáért, valójában egy kedves gyerekkönyv, ami játékos és kellemes formában mesél a kicsiknek a bugyiszabályokról, a nemet mondásról, és hogy miként figyeljenek belső világuk iránymutatására. 

„A bugyiszabályok Európa legismertebb olyan programja, amely a gyerekek egészséges testképének kialakulását támogatja, és segít a szexuális visszaélés esetek megelőzésében. Most pedig végre itt van az a könyv, amelynek a megjelenésére évek óta várunk, és ami ezeket a szabályokat meséli el a kisgyerekeknek és a szülőknek.” - fogalmazott Gyurkó Szilvia, a könyv ötletadója és szakmai felelőse.

Minden felnőttet szeretettel várunk a beszélgetésre, ahol együtt átgondoljuk, miként lehet fontos üzeneteket a mesélés, éneklés és játék segítségével átadni a gyerekeknek.

A Lampion Könyvek és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös programja.

Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál 

Májusban ismét igazi margós fesztiválhangulattal várunk a margitszigeti Kristály Színtéren, ahol a legizgalmasabb könyvújdonságok dedikálással egybekötött bemutatóin, zenés irodalmi esteken, koncerteken vagy akár kedvenc podcast műsoraid élő felvételein is részt vehetsz. #olvasnikell #tavaszimargo2024 #nka, #nka30, #nemzetikulturalisalap, #fesztivaltamogatas, #kulturatamogatas

A teljes programot keresd a www.margofeszt.hu-n és a friss információkért iratkozz fel a Margó hírlevelére! 

A Margón fellépő szerzőkről a Könyves Magazinon olvashatsz részletesen:

Helyszín:

A Margitsziget egyik legizgalmasabb helyszínén, a Kristály Színtéren várunk idén is, ahol négy színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik.

Közlekedés:

Érkezz biciklivel, sétálj pár percet a Margit-hídtól, vagy pattanj fel a Nyugati Pályaudvar és a Göncz Árpád Városközpont között közlekedő 26-os buszra(leszállás a Hajós Alfréd uszoda megállónál)!

Könyvvásárlás, dedikálás:

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

A program a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.