Fesztivál programok

vissza

10. 15. szombat 10:15

Hogyan lehet beleszeretni Budapestbe?

Szűcs Ádám Budapest-túrája

Táncszínházon kívüli program
 
 
Útvonal:
Bródy Sándor utca (Festetics palota előtti tér) - Gutenberg tér - Rákóczi tér - Krúdy utca - Mikszáth Kálmán tér - Reviczky u. - Kálvin tér
 
Gyülekező: 1088 Pollack Mihály tér 3., Festetics Palota előtt
 
Talán kijelenthetjük, hogy egy olyan méretű város, mint Budapest, voltaképp megismerhetetlen. De ha jó módszerekhez folyamodunk, a megismerhetetlensége először kezelhetővé válik, aztán pedig épp emiatt szerethetünk bele. Szűcs Ádám ehhez nyújt fogódzót különleges túráján, amelyen bepillantást nyerhetünk a város személyes élményekkel gazdag múltjába és jelenjébe. Leginkább a minket körülvevő embereket, valamint az ember és város kapcsolatából kialakuló emlékeket, élményeket fogjuk megismerni, hogy ezt sokarcú várost legközelebb saját ismerősként köszönthessük.
Szűcs Ádám több mint tíz évig volt az Egy nap a városban tulajdonosa és szerzője, 2022-ben kiadta első regényét A játék neve: Budapest címmel. A túrán bemutat néhány helyszín a regényből, velük együtt olyan emlékeket, amik a tíz év blogolás során élményt adtak számára.
12-99 éves korig.
 
Az Animus Kiadóval közös program.
 
Tudnivalók az őszi Margóról:
Fesztiválhangulat, a kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti koncertek - erre számíthatsz 2022. október 13-16-án a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Idén is átadjuk a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat és a négy nap programjai során kiderül, melyik könyveket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.
 
Helyszín:
Idén új helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban várunk a Millenáris Parkban!
https://goo.gl/maps/kS9bcQr3NMAnbVPU9
 
Jegyinformációk:
A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatóak, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani, a férőhelyek függvényében.
Az esti koncertekre jegyváltás szükséges – jegylink az eseményeknél:
2500 Ft (elővételben)
3000 Ft (a koncert napján a helyszínen)
 
Könyvvásár:
A fesztivál 4 napon keresztül folyamatosan várja a látogatókat a Bookline standján a Margón bemutatott kötetekkel, és más kedvencekkel, újdonságokkal, kedvezményekkel. Minden könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz.
 
 
A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz részletesen: https://konyvesmagazin.hu/
A programok a Liszt Ünnep keretében a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárral közös programként, a Bookline támogatásával valósulnak meg.