Fesztivál programok

vissza

05. 12. péntek 18:30HAJÓ Kristály Színtér

Kerékgyártó István: Fecske Milán élete, jó sorsa és viszontagságai

A szerzővel Zoltán Gábor és Mészáros Sándor beszélget

A szatirikus hangvételű regény Fecske Milánt, a pikareszk hőst követi a dunántúli domboktól a Himaláján át a Pireneusok lábához. Főszereplője korunk csavargója, aki a társadalom peremén, ügyessége és eszessége révén próbál boldogulni. Ő Kakuk Marci mai utódja, aki – ha csak teheti – úton van, messzi tájak, különleges ételek éles szemű megfigyelője, és persze a nőket jobbára sikerrel hajkurászó hódító. Csak kevesen tudják úgy szóra bírni, megnyitni az útjai során megismert embereket, mint Milán, és csak kevesen tudnak néhány oldalban teljes életeket úgy ábrázolni, mint a kötet szerzője. Fecske Milán – hogy csak néhányat említsünk – belelát a göteborgi magyar emigráns magányába, a párizsi szálloda tunéziai recepciósának kettős életébe, az amerikai tengerészgyalogos szexuális nyomorúságába, a gangeszi csónakos szégyenébe, a svéd házaspárok titkos nemi életébe, az orosz vonatkalauznő buja szokásaiba, a lapp lány titkos kapcsolatába sámán őseivel, az etióp szépség gasztronómiai szokásaiba, az érinthetetlen indiai halottégetők családi ünnepségeibe. Csupa szeretnivaló kisember titkába. Talpraesett hősünk meghitt kapcsolatba kerül velük, hogy aztán mindezeket sok humorral, sodró lendülettel elénk tárja. 

A Kalligram Kiadó programja.

Májusban új helyszínen, a Kristály Színtérben, a Margitszigeten várunk könyvbemutatókkal, újdonságokkal, beszélgetésekkel, sosem látott zenei-irodalmi produkciókkal, dedikálással igazi margós fesztivál hangulatban!

#olvasnikell #margotavasz2023

Helyszín:

Idén a Szabadtér új helyszínére, a Kristály Színtérbe költözünk, ahol négy  színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik. 

https://www.kristalyszinter.hu

Érkezhetsz biciklivel, a Margit-hídtól néhány perc sétával, vagy tömegközlekedéssel az Árpád-hídtól (Hajós Alfréd uszoda megálló)!

Könyvvásárlás

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket, és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

Valamint iratkozz fel hírlevelünkre! 

A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz majd részletesen: https://konyvesmagazin.hu/ 

A rendezvény a Bookline támogatásával jött létre.