Fesztivál programok

vissza

05. 12. péntek 17:15HAJÓ Kristály Színtér

Mechiat Zina: Álomból föl, vidékre le  

A szerzővel Terék Anna beszélget

„Mechiat Zina kötetében a versek úgy építenek ki egy világot, mintha apró szilánkokból raknánk össze újra az életet, miközben ezen összerakáson keresztül figyelnénk meg, hogyan működik az ember, mint keresi magát, és hogyan próbál belecsimpaszkodni az időbe. Apró részletek felől igyekszünk az egészlegesség felé, apró részleteket figyelünk, mintha apró szilánkokon át látnánk rá egy-egy pillanatra, érzelemre, amit felnagyít előttünk a szerző. Minden egyes szilánk, ami ezekben a versekben megjelenik, kimerevíti az időt, felnagyítja a

pillanatot, s a pillanatban bukdácsoló, érző, élő embereket. Mozdulatok, hiány és várakozás elevenedik meg előttünk, egy ember élete áll össze, lépései a maga útján, melyek néhol nem engedik látni a kiutat, ennek ellenére érződik, hogy ezek a versek vezetnek, visznek bennünket magukkal, valahová.” – Terék Anna

Mechiat Zina magyar–algír származású költő 1991-ben született Győrben. Pályáját a Győri Ifjúsági Irodalmi Körben kezdte, majd a Hermaion Irodalmi Társaságban és a Fiatal Írók Szövetségében folytatta. Verseket 2009-óta publikál. Líra mellett időnként próza-, illetve

kritikaírással foglalkozik, továbbá a kortarsonline.hu podcastja, a KO Kultúradó Újrajátszás című rovatának rendszeres vendége. Jelenleg Budapesten él, kommunikációs területen dolgozik.

A kötet kötet kiemelt támogatója Győr Megyei Jogú Város.

A Scolar Kiadó programja.

Májusban új helyszínen, a Kristály Színtérben, a Margitszigeten várunk könyvbemutatókkal, újdonságokkal, beszélgetésekkel, sosem látott zenei-irodalmi produkciókkal, dedikálással igazi margós fesztivál hangulatban!

#olvasnikell #margotavasz2023

Helyszín:

Idén a Szabadtér új helyszínére, a Kristály Színtérbe költözünk, ahol négy  színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik. 

https://www.kristalyszinter.hu

Érkezhetsz biciklivel, a Margit-hídtól néhány perc sétával, vagy tömegközlekedéssel az Árpád-hídtól (Hajós Alfréd uszoda megálló)!

Könyvvásárlás

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket, és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

Valamint iratkozz fel hírlevelünkre! 

A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz majd részletesen: https://konyvesmagazin.hu/ 

A rendezvény a Bookline támogatásával jött létre.