Fesztivál programok

vissza

06. 13. vasárnap 12:00Kisszínpad - Városmajori Szabadtéri Színpad

Peter Carnavas: Az elefánt

Zenés mesélés és interaktív foglalkozás Kis-Várday Júlia vezetésével

Az elefánt című könyv egy kislányról szól, aki szeretné kiszabadítani az apját a depresszióból.
Nagypapája és a legjobb barátja segítségével tervet készít, hogy elűzze az általa Elefántnak nevezett bestiát – és olyan témákkal ismerkedik meg a küzdelem kapcsán, mint a gyász, emlékezet vagy akár az elmúlás. A Bookline Szívünk Rajta programja által ajánlott mű 2018-ban az Év Gyerekkönyve lett Ausztráliában.
„A veszteségről szól, mégis áthatja a remény és az életigenlés” – írja a könyvről Kádár Annamária, s az esemény is e szellemiséget képviseli. A program bábos-zenés történetmeséléssel kezdődik, melyben a könyvet nem ismerő gyerekek is megismerkedhetnek az Elefánt alakjával. Az előadás után interaktív foglalkozás következik, melyben szintén fontos szerepet kapnak a különböző hangszerek.
5 éves kortól ajánlott.
 
A járványügyi szabályokat figyelembe véve, a nézők és a közreműködők biztonságát szem előtt tartva az eseményeken való részvételhez védettségi igazolvány szükséges, a maszkviselést pedig az aktuális hivatalos járványügyi rendelkezéseknek megfelelően szabályozzuk. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik ingyenesen. Az ülőhelyek száma korlátozott.