Fesztivál programok

vissza

08. 12. csütörtök 18:00Széchenyi Pince

SÁNTAKUTYA

Mesélők: Csécs Zsuzsi és Tóth Péter (Uncsi), Senkó Balázs, Tucsni András, Tar Ferenc

 
Sztorizni mindenki szeret, jó sztorikat hallgatni pedig pláne. Ezért színesítjük a Margófeszt műsorát a Sántakutyával: izgalmas történeteket hozunk a zalai dombok öleléséből, de nem stand up comedy stílusban. A Sántakutya keretében a fesztivál minden napján egy órát olyan igaz történetek bemutatására fordítunk, amiket áthat a hely hangulata. A sántakutya az irodalom kályhája, ahonnan indulunk, oralitás, szájhagyomány, történetmesélés. Mesélőink a fesztivál fellépőinek köréből kerülnek ki, de vannak különösebb ismertség nélküli sztorizóink is, akik mesélnek saját életükről, alkotásról, válságról és sikerről, fordulópontokról, döntésekről és választásokról - őszintén. Persze mindenki kapcsolódik Zalához: ott született, él, nyaral, vagy alkot, netán Zalában dolgozik. Van, akit az első szerelem, van, akit pedig egy gimnáziumi csínytevés emléke köti a vidékhez. És a Margófeszt színpadán most meg is osztják veletek a sztorijukat. Nektek csak egy fröccsre és fülelésre lesz szükségetek.
 

Idén 10 évesek lettünk! A különleges születésnapot szeretnénk megünnepelni veletek: AUGUSZTUS 12-15. között a zalai SZENTGYÖRGYVÁRON egy négynapos kulturális kalandra várunk a Mastercarddal: ez a MARGÓFESZT!

 

JEGYINFORMÁCIÓK:

napijegy: 3.800 Ft

napijegy (zalai lakcímkártyával rendelkezők számára): 2800 Ft

bérlet: 10.000 Ft

 

A PROGRAMRÓL

Csütörtökön (augusztus 12.) például Bödőcs Tibor és a Szűcsinger is itt lesz velünk Szentgyörgyváron, illetve Thuróczy Szabolcs főszereplésével érkezik a Bödőcs-regényből Keresztes Tamás rendezésében készült Meg se kínáltak című előadás. Pénteken (augusztus 13.) fellépői között szerepel Háy János és a VAN filmzenekar, szombaton (augusztus 14.) pedig Nádas Péter és az Anima Sound System is a vendégünk lesz. Végül vasárnap egy zenés közösségi brunch formájában zárjuk a fesztivált, kis közösségi piaccal, így vihetsz majd haza is a zalai ízekből.

 

 A HELYSZÍN:

Szentgyörgyvár egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthetően, 20-30 km-re helyezkedik el, de Budapestről és a Balaton távolabb eső részeitől is könnyen elérhető.

Sokféle szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken, és hogy minél könnyebben eljuss a programokra, fesztiválbusz-járatokkal igyekszünk majd zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést.

 

BELÉPÉS:

Bízunk benne, hogy sokatokkal találkozhatunk augusztusban a Margófeszten, de a jelenleg hatályban lévő járványügyi korlátozások miatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat fogadhatunk. Kérünk, hogy a belépőjegyed csak abban az esetben váltsd meg, amennyiben rendelkezel vagy a fesztivál idejére rendelkezni fogsz a szükséges dokumentummal.

 

 Hogy ne maradj le semmiről, csatlakozz a Margófeszt https://www.facebook.com/events/498526278085714 eseményhez is.