Fesztivál programok

vissza

10. 14. szombat 16:30Könyves Magazin Színpad / Nemzeti Táncszínház

Sasha Marianna Salzmann: Az emberben legyen szép minden

A szerzővel Veiszer Alinda beszélget

„Az emberben legyen szép minden” – véli Asztrov a Ványa bácsi második felvonásában. Kijelentése mára szállóigévé vált az oroszul beszélők körében. De hogyan lehet „szép” valaki egy olyan országban, ahol korrupció és elnyomás uralkodik? Hogyan dolgozhatja fel ezt a tapasztalatot úgy, hogy emigrációban, de még saját lánya előtt sem beszél róla?
Új regényében Sasha Marianna Salzmann a nagy változások koráról mesél az ukrán földön megélt peresztrojka „húsdaráló” korszakától a mai Németország hétköznapjaiig. Arról, hogyan hullanak szét rendszerek, és hogyan szippantják be az események az embereket. Négy nő életútját követve, Salzmann időben és térben a nemzedékek kibogozhatatlan összefonódását mutatja be – erős írói képekben, nagyfokú empátiával és lehengerlő intenzitással.
A regény fordítását a Goethe Intézet támogatta.
Sasha Marianna Salzmann orosz származású német színpadi szerző, esszéista és dramaturg; darabjai és regényei számos nemzetközi díjat nyertek el.
 
Az Athenaeum Kiadóval közös program.
 

A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivállal közös program. 

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár kiemelt támogatója a: Bookline.

A programok az MVM és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg.

 
Az őszi Margóról:

A kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti koncertek – erre számíthatsz 2023. október 12–15-én a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Idén is átadjuk a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat, bemutatkozik a Helikon - Margó Könyvek sorozat és a négy nap programjai során kiderül, melyik köteteket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.

 

Helyszín:

Millenáris - Nemzeti Táncszínház 

 

Jegyinformációk:

A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatóak, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani, a férőhelyek függvényében.

 

Az alábbi programokra jegyváltás szükséges:

Kedvencek temetője 

Csillaglekvár

Slow Village

Egyedi-Beck: Fishing On Orfű

 

JEGYVÁSÁRLÁS: https://lisztunnep.hu/programok

Könyvvásár & dedikálási lehetőség:

A fesztivál 4 napon keresztül folyamatosan várja a látogatókat a Bookline standján a Margón bemutatott kötetekkel, és más kedvencekkel, újdonságokkal, kedvezményekkel. Minden könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz.

A Margón fellépő szerzőkről a könyvesmagazin.hu-n olvashatsz részletesen.