Fesztivál programok

vissza

10. 15. szombat 11:00

Újlipótvárosi villanások – Séta a Világló részletekben

Újlipótvárosi villanások – Séta a Világló részletekben
 
Egy városnak annyi arca van, ahányan megfordulnak benne, és mint egy jó könyvből, mindenki kiolvashatja belőle a saját történetét.
„Végül is, amit a saját életünkről egymásnak elbeszélhetünk, az egyáltalán nem olyan különös, hogy a másik ember életében ne lenne számos hasonló, s a hallgatás csöndjében éppoly kivételesnek tetsző eset; azért mesélünk,
mert biztosan tudjuk, hogy a másikban is ott szunnyad ez a mese.”
Az ezen az októberi hétvégén 80. születésnapját ünneplő Nádas Péter grandiózus memoárja, a Világló részletek, nemcsak gyerekkorát és családját mutatja be, de a 20. század legmozgalmasabb évtizedeinek és Budapest hétköznapjainak is emléket állít.
Történetei mindannyiunk közös történelme – sétánkon ezeket a kapcsolódásokat bontogatjuk Nádas szövegeiből építkezve.
 
Találkozási pont: 1055 Budapest, Jászai Mari tér, a Nagy Imre-szobornál
Részvételi díj: 2800 Ft
Sétavezető: Szeder Kata
 
 
A Könyves Magazin és a Budapest Brand közös irodalmi sétája.
 
 
Jegzek ITT!
 
Tudnivalók az őszi Margóról:
Fesztiválhangulat, a kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti koncertek - erre számíthatsz 2022. október 13-16-án a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Idén is átadjuk a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat és a négy nap programjai során kiderül, melyik könyveket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.
 
Helyszín:
Idén új helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban várunk a Millenáris Parkban!
https://goo.gl/maps/kS9bcQr3NMAnbVPU9
 
Jegyinformációk:
A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatóak, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani, a férőhelyek függvényében.
Az esti koncertekre jegyváltás szükséges – jegylink az eseményeknél:
2500 Ft (elővételben)
3000 Ft (a koncert napján a helyszínen)
 
Könyvvásár:
A fesztivál 4 napon keresztül folyamatosan várja a látogatókat a Bookline standján a Margón bemutatott kötetekkel, és más kedvencekkel, újdonságokkal, kedvezményekkel. Minden könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz.
 
 
A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz részletesen: https://konyvesmagazin.hu/
A programok a Liszt Ünnep keretében a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárral közös programként, a Bookline támogatásával valósulnak meg.