Fesztivál programok

vissza

05. 12. péntek 21:00KÖNYVES MAGAZIN SZÍNPAD Kristály Színtér

VATES Felhajtóerő

kötetbemutató

IDŐPONT- ÉS HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!! 

Vates Felhajtóerő programot az eső miatt május 12. péntek 21:00-tól a Könyves Színpadon, beltéren tartjuk meg.

A Jelenkor Kiadó és a Vates közös kortársvers-antológiájának, a Felhajtóerőnek bemutatója. Kemény Zsófi, Kustos Júlia, Pion István, Simon Márton, azaz a kötet szerzőinek szövegeit Tink (Slow Village, Mulató Aztékok) zenéi színesítik. Ez a kötetbemutató egy előadás, versek az antológiából és máshonnan, egy szövegcsokor, melynek minden eleme kapcsolódik a kötet központi gondolatához, így kevés spoilerrel, hűen átadja, milyen érzéseket kelt majd, ha a néző elolvassa az antológiát.
„A tartásunk, a felhajtóerőnk: az elemi hiány, hogy éppen abból a valamiből nincs nekünk, amiről azt gondoljuk, lennie kell. Mondjuk, szeretetből, Istenből, humorból, szülőből, lelkiismeretből. Leginkább pedig tartásból, felhajtóerőből. Ezzel jön létre a Mi. Mert alighanem mindannyian így vagy úgy, de benne vagyunk ebben a könyvben, hiába nem gondoljuk magunkat egyként összetartozónak - talán csak ha nagy és közös, igazán fenyegető ellenséget találnánk. Keresni akkor is külön-külön, párban vagy legfeljebb kisebb csoportokban keresnénk, és egymásra is csak akkor
ismernénk, ha szemközt vagyunk az ellenséggel. Azzal a valamivel, amitől annyira éltünk, hogy el kellett indulnunk megkeresni. Állunk előtte, és körbetekintünk:
»beértünk mindannyian,
hogy egyszerre értünk,
hogy most értünk be -
és most elbukunk.«
Hogy ne bukjunk el, végtére is két út kínálkozik. Megmenekülünk néhányan,
ügyességünknek vagy a véletlennek köszönhetően, hátrahagyva a többieket. Lehettek volna ők is ügyesek vagy szerencsések. A másik út mára nehezen komolyan vehető, titokban mégis vágyott kockázata a létezésnek. Az, hogy megszólalunk: önmagunkról
például, és nem önmagunkért.” – Beck Zoltán
 

Májusban új helyszínen, a Kristály Színtérben, a Margitszigeten várunk könyvbemutatókkal, újdonságokkal, beszélgetésekkel, sosem látott zenei-irodalmi produkciókkal, dedikálással igazi margós fesztivál hangulatban!

#olvasnikell #margotavasz2023

Helyszín:

Idén a Szabadtér új helyszínére, a Kristály Színtérbe költözünk, ahol négy  színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik. 

https://www.kristalyszinter.hu

Érkezhetsz biciklivel, a Margit-hídtól néhány perc sétával, vagy tömegközlekedéssel az Árpád-hídtól (Hajós Alfréd uszoda megálló)!

Könyvvásárlás

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket, és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

Valamint iratkozz fel hírlevelünkre! 

A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz majd részletesen: https://konyvesmagazin.hu/ 

A rendezvény a Bookline támogatásával jött létre.