A gyerekeseket is izgalmas programokkal várják az ötnapos fesztivál hétvégéjén a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Jövő szerdától, június 7-11-ig lesz idén a nyári Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban, rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel és felolvasásokkal. A hétvége mindkét napján délelőtt gyerekprogramokkal várják a családokat: meséléssel, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal, sőt gyerekjógával. A rendezvény összes programja ingyenes.

Jövő szerdán kezdődik a nyári Margó: a június 7-11. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezendő ingyenes fesztiválon a családokat is várják a gyerekkönyvekhez kapcsolódó programokkal, így a hétvégén mindkét nap GyerekMargóval indul: szombaton 10-kor a Jóga-Móka rendszer megalkotója, Csíki Mariann tart gyerekjógát, amihez az oktató új könyvét kiadó Bookline az óra után hazavihető pólókat és matracokat is biztosít. A mozgás mellett 13 óráig a Pagony kiadó mesefiguráival, például Boribonnal és Szofival lesznek kreatív foglalkozások, közben pedig futóverseny, célbadobás, egyéb játékok és mesélés is szórakoztatja a kicsiket a helyszínt adó PIM-ben. Fél 4-től a népszerű ifjúsági könyvek szerzőjével, Wéber Anikóval találkozhatnak a kicsit idősebbek és a szülők: az iskolai osztályok feszültségeiről beszélget a szerzővel Ferenczy Dávid pszichológus és Sulyok Blanka, magyartanár.

Vasárnap 10-től a népszerű mesefiguráról, Dr. Seussról lesz beszélgetés, amiből kiderül, milyen a zöld sonkás tojás, majd kézműves foglalkozáson alkothatják meg a gyerekek saját kedvenceiket. 11 órától Menyhért Anna Rubinbogyózselé című könyve kapcsán lesz interaktív vetélkedő, közös kotyvasztás és felolvasás az írónővel, akinek a könyve a kisiskolásoknak szól, akik szeretik a varázslatot, nem félnek az erdőben, hisznek az emberi jóságban és mernek belemerítkezni egy fantáziavilágba, ahol jó és rossz dolgok is lehetnek egyszerre. Nem sokkal dél előtt kezdődik az Imádom a nyarat! című, a legjobb 25 gyerekkönyv közé választott kötet programja, játékos feladatokkal és rajzolással. Délután fél 5-től a kamaszokat várják, hogy megtapasztalják, a költészet kortárs is lehet, találkozás és beszélgetés többek között Sirokai Mátyással, Szabó T. Annával és Závada Péterrel. A Szívlapát címet viselő költőtalálkozó után Kemény Zsófi regénye kapcsán beszélget a színpadon Szentesi Évával, az Ivan & The Parazol két tagjának közreműködésével, majd 19 órától már teljesen felnőtt a program: Tóth Krisztina legújabb tárcakötetét, a negyven, a mai Magyarországon játszódó történetet tartalmazó Párducpompát mutatja be, majd a Margó a pécsi 30Y rendhagyó kocsmakoncertjével zárja az irodalmi fesztivált. 

A  teljes programot böngészni, illetve június 1-jétől a korlátozott befogadóképességű programokra regisztrálni a margofeszt.hu oldalon lehet. 

GyerekMargó a Margó Irodalmi Fesztiválon:
hétvégi délelőtti programok az egész családnak@ Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Budapest, Károlyi utca 16.) 

2017. június 10. 

10:00 Bookline bemutatja: Családi jóga Csíki Mariann-nalSok szeretettel várjuk a gyerekeket egy hatalmas közös gyermekjógázásra június 10-én 10.00 órától, ahol az érzelmek útján fogunk haladni. A jógához a gyerekpólókat és a matracokat a Bookline biztosítja, amiket meg is tarthatnak jógázás után a gyerekek.A jóga után Mariann dedikálja könyvét!Csíki Mariann: Jóga a boldog gyerekkorért - 108 gyakorlat az érzelmek útján (Bookline Könyvek, 2017)

10:00 - 13:00: Pagony kreatív – vitézek, bajnokok, lufik és kuflikEgész délelőtt rajzolhatsz, vághatsz, színezhetsz, ragaszthatsz a Pagony mesefiguráival

11:00 Zalán Tibor: Háry, a rettentő magyar vitéz – Hannus Zoltán színész mesél11:30 Marék Veronika: Boribon, a bajnok – mese, rajzolás, futóverseny, célba dobás

12:00 Harcos Bálint: Szofi lufija – Szofi-mesék és lufis játékok12:30 Dániel András: A kuflik és a mohamanyi – mohamanyimentés és kufliugrálás varázslássalA játékokat, versenyeket, varázslásokat moderálja: Stiglincz MilánAkik mesélnek: Marék Veronika, Harcos Bálint, Dániel András

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/231802883986667/?fref=ts

15:30 Wéber Anikó: El fogsz tűnni A szerzővel Győri Hanna beszélget Közreműködik: Ferenczy Dávid, pszichológus és Sulyok Blanka, magyartanár, Wéber Anikó fjúsági könyvei kemény témákat feszegetnek, iskolai környezetben: kiközösítés, basáskodás, osztályon belüli terror. Miért pécéznek ki egyeseket az osztályban? Mit tehet a szülő? Mit tehet a tanár? Wéber Anikó mesél és kérdéseket tesz fel, amelyekre nem könnyű választ adni. Olyan kérdéseket, amelyekre nincsenek egyértelmű válaszok. És közben azt adja, ami talán a legfontosabb: lehetőséget, hogy beszéljünk a problémákról otthon, a családban, a kamaszok egymás között, a tanárokkal az iskolában. Hogy egyről a kettőre jussunk, hogy senki ne legyen az osztály vesztese és hogy senki se tűnjön el.  

2017. június 11.

10:00  Dr. Seuss: Kell egy kedvencA gyerekirodalom egyik legnépszerűbb alakjáról, Dr. Seussról és közkedvelt, végre magyarul is olvasható műveiről Fiala Borcsa a köteteket fordító Szabó T. Annával beszélget. Kiderül, milyen a zöld sonkás tojás. A beszélgetés után kézműves foglalkozáson alkothatják meg az érdeklődők saját kedvenceiket.  Közreműködik Hoppál Mihály, gitár

11:00 Menyhért Anna: RubinbogyózseléA könyv azoknak a kisiskolásoknak szól, akik szeretik a varázslatot, nem félnek az erdőben, hisznek az emberi jóságban és mernek belemerítkezni egy fantáziavilágba, ahol lehetnek jó és rossz dolgok is egyszerre. Interaktív vetélkedő, közös kotyvasztás és felolvasás Menyhért Annával.

11:45 Baár Tünde: Imádom a nyarat!Buda és Vince kalandjainak az első kötetét a legjobb 25 gyerekkönyv közé választották. A fiúk története egy nyári táborban folytatódik. Teljesítsd a játékos feladatokat és tanulj rajzolni Bakos Barbarától! 

 

További információ: 

www.margofeszt.hu

www.facebook.com/margofeszt
Sajtókapcsolat:  Jávor Dániel
Brandmore
+3630 511 1026
javor.daniel@brandmore.hu