Iratkozz fel hírlevelünkre

Adatvédelmi tájékoztató

Aktuális

Félmondatok

Vajon mi lesz a végeredménye, ha kiszedünk egy kapcsolatból kulcsmondatokat és egymás mögé illesztjük őket? Gábor Reisz kisfilmet készített Félmondatok címmel, amiben egy férfi és egy nő autózik keresztül a kapcsolatán.

Külföldi írók a Margón

A kortárs magyar irodalmi élet legnagyobb alakjai mellett idén is számos külföldi szerzővel találkozhattok a Margón. Ha eddig nem tettétek volna, most itt az ideje, hogy megismerjétek őket.

Újra itt a lehetőség, hogy feltöltsd a Margó-polcod

Vegyél 1 könyvet és nyerj még 52-t!

Dedikáltass a Margón

A Margó Fesztiválon a legizgalmasabb könyvújdonságok mellett természetesen kedvenc szerzőid aláírását is beszerezheted. Fellépőink az előadások után az alábbi helyszíneken dedikálnak:

Velünk margózik majd Kim Leine is

Scolar Kiadónál jelenik meg Kim Leine A szellemidéző és a tiszteletes című könyve, amelyet maga a népszerű skandináv író mutat be a Margón.

André Aciman, Bödőcs Tibor és Nádas Péter is fellép a Margón

Október 10-13. között ismét a Várkert Bazárba költözik az irodalom. Közel 100 programmal és 46 kiadó legfrissebb könyveivel várunk! Lapozd végig a műsorfüzetet!

MARGÓFAKT - rendhagyó irodalomórák és tanári workshop az Aegon támogatásával

alternatív oktatási nap középiskolásoknak és magyartanároknak

Szerezd be őszi műsorfüzetünket!

Böngészd a műsorfüzetet online, vagy kapd föl a saját példányod Budapest legjobb helyeinek egyikén, szeptember 20-tól! A teljes lista itt.

Olvasókört indítottunk!

Két Margó között is van élet, amit általában olvasással töltünk! A nyarat kihasználva olvasni hívunk titeket.

Margó-díj 2019

Újra itt a Margó-díj, újra keressük a legjobb első prózakötet szerzőjét! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Versekkel töltöttük fel a GreenGót!

A városi közlekedéssel járó humoros helyzetekről, az elkeveredett tárgyak sorsáról Kemény Zsófi, Tóth Krisztina, Lackfi János és Simon Márton írtak könnyed, de komolyabb hangvételű verseket is.

Mobilunkba költözik az irodalom

A Margót évek óta támogató Aegon Művészeti Díj is hozzánk hasonlóan a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte zászlajára. Ezúttal chatboton szeretnék közelebb hozni a kortárs költészetet a fiatal generáció tagjaihoz, de a shortlistes művek népszerűsítése is célja a kezdeményezésnek.

Lemaradtál valamelyik Margós beszélgetésről?

Hallgasd meg az elmúlt évek Margóinak legjobb beszélgetésit a Margó Spotify csatornáján!