Iratkozz fel hírlevelünkre

Adatvédelmi tájékoztató

Aktuális

Száz év Ady nélkül – Verspályázat

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Tanári és Szépírói Tagozata verspályázatot hirdet Ady Endre halálának 100. évfordulójára SZÁZ ÉV ADY NÉLKÜL címmel.

Olvasd el az év legjobb első prózakötetét!

Olvass Margó-díjas könyveket!

MARGÓ AUKCIÓ 2018

Kortárs irodalmat a középiskolákba!

Mécs Annáé az idei Margó-díj

2018 október 18-án negyedik alkalommal adtuk át a Margó-díjat a legjobb első prózakötet szerzőjének, Mécs Annának.

Sorsoltunk!

Gratulálunk a nyerteseknek!

Könyvvásár extra kedvezményekkel!

Online is letölthető kupon oldalak! Figyelünk rá, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon neki a nagy őszi könyvvásárnak. Online is letölthetővé tesszük a kuponokat, amivel kedvezményesen tudsz vásárolni a Margó Könyvvásáron.

Minden info egyben az őszi margóról

Lapozd végig online a Margó őszi programfüzetét!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Margó-díj, a legjobb első prózakötet szerzőjének

Idén 4. alkalommal adtuk át a Margó-díjat

Lemaradtál valamelyik Margós beszélgetésről?

Hallgasd meg az elmúlt évek Margóinak legjobb beszélgetésit a Margó soundcloud csatornáján!

Mutatjuk mivel készülünk

Negyven kiadó legfrissebb könyvei, 103 program, hat külföldi író, öt színpad a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron 2018. október 18–21. között a Várkert Bazárban.

Új programsorozat a Margón!

Minden könyv megváltoztat minket, ebből az örök igazságból indultunk ki. De hogyan?

Margó-díj, a legjobb első prózakötet szerzőjének

Idén 4. alkalommal adtuk át a Margó-díjat

Dedikáltass a Margón!

Dedikáltatnád kedvenc könyveid, de nem tudod hol? Esetleg még beszerezni sem sikerült? A Margón minden könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatsz meg a Bookline buszról, amit a helyszínen a bemutatók után a szerzők dedikálni is fognak.

Jelentkezz önkéntesnek a Margóra!

Ez alkalommal is szeretettel várjuk a lelkes segítőket a Margó Fesztiválra, akik részt vesznek a fesztivál lebonyolításában.

Júniusban újra a PIM-ben!

A Margó az évek alatt egy izgalmas, színes és vibráló nyúlüreggé változott, amibe minden júniusban fejest ugrunk, hogy megismerjük az irodalmi csodaországot. A hatvan program között lesz költészeti műsor, sok könyvbemutató, megemlékezünk Rejtő Jenőről, életre keltjük Frankenstein szörnyét, illetve két színházi előadást is vendégül látunk.

Már csak nevében a margón az irodalmi fesztivál

Ősszel harmadszorra, összesítve már tizedik alkalommal szerveztük meg a Margó Irodalmi Fesztivált: a kortárs irodalom magyar és külföldi legjavát bemutató, négynapos rendezvény idén is könyvvásárral egészült ki. Az évente kétszer megrendezett kulturális eseményen ezúttal összesen huszonhat kiadó könyveit árusítottuk, hatvannál több programot, hét koncertet és két színházi előadást szerveztünk, külföldi vendégek érkeztek Dániától Oroszországig, Finnországtól Izraelig, illetve átadtuk a legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjat is.

Szerelem, háború, pacal

Az idei Margón olyan sok remek magyar író fordul meg, hogy kicsit mi is zavarba jöttünk a névsortól. Mutatjuk, mikor kire kell figyelni.

Tankolj fel könyvekből a Margón!

20-50%-os kedvezmény, nyereményjáték és kuponakció. A 60 program mellett mi ezzel készülünk.

Dán sztár és cseh punk a Margón

Idén nyolc nemzet íróival találkozhatsz a Teslában, ahol ott lesz az orosz Élet és Irodalom főszerkesztője, a dánok első Nemzetközi Man Booker-jelöltje és a legnépszerűbb lengyel horrorszerző is.

Megvan a Margó-díj shortlistje!

Október 22-én este a Teslában kiderül, hogy az elmacskásított Karinthy, a Dél-Amerikában bujkáló Mengele, esetleg az egyetemista pohárszedő nyeri a harmadik Margó-díjat. A rövidlistára 7 kiadó, 3 nő, 7 férfi és 2 ifjúsági regény került. Tavaly az M, idén pedig az S-Sz betűs írók uralják a listát.

Bátor nők a Létbüfében

Parti Nagy Lajos megnyitja a Létbüfét, Krasznahorkai a margóra kerül, Al Ghaoui Hesna a félelemről mesél, Grecsó pedig az elmúlt harminc év időjárásáról.

A Trónok harcától a legnagyobb tabukig

Ki mondta, hogy az irodalom csak a felnőttek területe? Az őszi Margó szuper programokkal készült a gyerekeknek, az egészen kicsitől a kamaszokig. 

Margó-díj a legjobb első prózakötet szerzőjének

Idén 24 nevezés érkezett 16 kiadó szerzőitől, 13 nőtől és 11 férfitól, az ifjúsági irodalomtól a Medrol-rock’n’rollig.