Iratkozz fel hírlevelünkre

Adatvédelmi tájékoztató

Aktuális

Beszélgetés 2019 Margó-díjasával

Március 5-én újra találkozhattok személyesen is 2019 legjobb elsőkötetes szerzőjével, Fehér Boldizsárral.

Iskolák, jelentkezzetek!

A Margó Fesztivál szervezőiként idén is folytatjuk a tavalyelőtt elindított olvasásnépszerűsítő jótékonysági programunkat, aminek keretében középiskolákba juttattunk el kortárs irodalmi könyvcsomagokat, amelyek hasznosulnak az irodalomoktatásban. A decemberi Margó aukción összegyűlt összegből idén már országszerte 20 középiskola jut Margós könyvcsomaghoz.

Élőben is Margó Olvasókör

Tavasszal új lendülettel és izgalmas változásokkal folytatódik a Margó Olvasókör. Minden hónap utolsó szerdáján az online térből kilépve, élőben beszéljük ki aktuális olvasmányunkat a szerzővel és persze veletek!

960 ezer forintott gyűjtöttünk össze!

Kortárs irodalmat a középiskolákba!

Margó Olvasókör live

Találkozzunk február 26-án, a Margó Olvasókör első élő eseményén, ahol Babarczy Eszter A mérgezett nő című kötetét beszéljük ki veletek és a szerzővel.

Félmondatok

Vajon mi lesz a végeredménye, ha kiszedünk egy kapcsolatból kulcsmondatokat és egymás mögé illesztjük őket? Gábor Reisz kisfilmet készített Félmondatok címmel, amiben egy férfi és egy nő autózik keresztül a kapcsolatán.

Fehér Boldizsár kapta a 2019-es Margó-díjat!

2019. október 10-én ötödik alkalommal adtuk át a Margó-díjat a legjobb első prózakötet szerzőjének, Fehér Boldizsárnak. Az első Margó-díjat Totth Benedek nyerte a Holtverseny című regényével, másodjára Milbacher Róbert bizonyult a legjobbnak a Szűz Mária jegyesével, harmadjára Szöllősi Mátyás kapta meg az elismerést Váltóáram című könyvéért, negyedik alkalommal pedig Mécs Anna vehette át a díjat Gyerekzár című kötetéért.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Vegyél egy könyvet és nyerj még 52-t! Rekordszámú játékossal zártuk az idei Margó-polc nyereményjátékot!

Ezekre a képekre licitálhatsz!

képek: Valuska Gábor, Margó Irodalmi Fesztivál

Itt a Margó első irodalmi kiadványa

Az őszi Margóra elkészült a Margó első irodalmi kiadványa.

Külföldi írók a Margón

A kortárs magyar irodalmi élet legnagyobb alakjai mellett idén is számos külföldi szerzővel találkozhattok a Margón. Ha eddig nem tettétek volna, most itt az ideje, hogy megismerjétek őket.

Újra itt a lehetőség, hogy feltöltsd a Margó-polcod

Vegyél 1 könyvet és nyerj még 52-t!

Dedikáltass a Margón

A Margó Fesztiválon a legizgalmasabb könyvújdonságok mellett természetesen kedvenc szerzőid aláírását is beszerezheted. Fellépőink az előadások után az alábbi helyszíneken dedikálnak:

Ne maradj le!

Nézd végig a 4 nap kiemelt esti programjait és foglald le a helyed már most!

Velünk margózik majd Kim Leine is

Scolar Kiadónál jelenik meg Kim Leine A szellemidéző és a tiszteletes című könyve, amelyet maga a népszerű skandináv író mutat be a Margón.

André Aciman, Bödőcs Tibor és Nádas Péter is fellép a Margón

Október 10-13. között ismét a Várkert Bazárba költözik az irodalom. Közel 100 programmal és 46 kiadó legfrissebb könyveivel várunk! Lapozd végig a műsorfüzetet!

MARGÓFAKT - rendhagyó irodalomórák és tanári workshop az Aegon támogatásával

alternatív oktatási nap középiskolásoknak és magyartanároknak

Szerezd be őszi műsorfüzetünket!

Böngészd a műsorfüzetet online, vagy kapd föl a saját példányod Budapest legjobb helyeinek egyikén, szeptember 20-tól! A teljes lista itt.

Olvasókört indítottunk!

Két Margó között is van élet, amit általában olvasással töltünk! A nyarat kihasználva olvasni hívunk titeket.

Margó-díj 2020

Újra itt a Margó-díj, újra keressük a legjobb első prózakötet szerzőjét! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Versekkel töltöttük fel a GreenGót!

A városi közlekedéssel járó humoros helyzetekről, az elkeveredett tárgyak sorsáról Kemény Zsófi, Tóth Krisztina, Lackfi János és Simon Márton írtak könnyed, de komolyabb hangvételű verseket is.

Mobilunkba költözik az irodalom

A Margót évek óta támogató Aegon Művészeti Díj is hozzánk hasonlóan a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte zászlajára. Ezúttal chatboton szeretnék közelebb hozni a kortárs költészetet a fiatal generáció tagjaihoz, de a shortlistes művek népszerűsítése is célja a kezdeményezésnek.

Lemaradtál valamelyik Margós beszélgetésről?

Hallgasd meg az elmúlt évek Margóinak legjobb beszélgetésit a Margó Spotify csatornáján!