Nőuralom a Margó-díj jelöltjei között

Margó-díj a legjobb első prózakötet szerzőjének

Csatlakozz a Margó csapatához!

ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK!

Aktuális

Megvan a Margó-díj shortlistje!

Október 22-én este a Teslában kiderül, hogy az elmacskásított Karinthy, a Dél-Amerikában bujkáló Mengele, esetleg az egyetemista pohárszedő nyeri a harmadik Margó-díjat. A rövidlistára 7 kiadó, 3 nő, 7 férfi és 2 ifjúsági regény került. Tavaly az M, idén pedig az S-Sz betűs írók uralják a listát.

Nádas Péter, Tóth Krisztina és Peer Krisztián is fellép a kilencedik, nyári Margón

Június 7-11-ig a Petőfi Irodalmi Múzeumban folytatódik szerzők, könyvek és olvasók találkozása. rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel és felolvasásokkal. Az ötnapos fesztiválon fellép többek között új kötetével Nádas Péter, Peer Krisztián, Szív Ernő, Tóth Krisztina és Kemény Zsófi. A rendezvény összes programja továbbra is ingyenes.

Június 7-11-ig a Petőfi Irodalmi Múzeumban folytatódik szerzők, könyvek és olvasók találkozása

Június 7-11-ig lesz idén a nyári Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban, rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel és felolvasásokkal. Az ötnapos fesztiválon fellép többek között friss kötetével Nádas Péter, Peer Krisztián, Szív Ernő, Tóth Krisztina és Kemény Zsófi. A rendezvény összes programja továbbra is ingyenes.

Erős női jelenlét a szerdán induló Margó Irodalmi Fesztiválon

Oknyomozó riportkönyvet, regényt, tárca- és novelláskötetet, gyerekkönyet mutatnak be női szerzők szerdától a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Líracsúcs

Hogy miért olvasunk verseket – mindenkinek van válasza rá. Hogy miért van szükség verseskönyvekre az internetes megosztás korában, és kik írnak manapság verseket, ez a témája a Líracsúcsnak, az első magyarországi költészeti stand programjának.