Iratkozz fel hírlevelünkre

Adatvédelmi tájékoztató

Aktuális

MARGÓFAKT - rendhagyó irodalomórák a Margó Fesztiválon

alternatív oktatási nap középiskolásoknak

Jennifer Teege, Jón Kalman Stefánsson és Iréne Solà a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron

Október 14-17. között a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében, a Müpával közös szervezésben kerül megrendezésre az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban. A Bookline támogatásával megvalósuló rendezvény ezúttal is számos hazai valamint világirodalmi könyvbemutatót, érdekes beszélgetést és még sok más izgalmas programot ígér a Könyves Sétáktól kezdve a zenés irodalmi produkciókig.

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra - 1. rész

Idén már hetedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A díj célja kettős: egyrészt meg akarja mutatni a legerősebb pályakezdőket, másrészt pedig népszerűsíteni szeretné a kortárs irodalmat. A korábbi díjazottak:Totth Benedek, Milbacher Róbert, Szöllősi Mátyás, Mécs Anna, Fehér Boldizsár, Harag Anita. 2021 Margó-díjasának nevét 2021 októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött ünnepélyes díjátadón jelentik be. Most bemutatjuk az idei nevezetteket!

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra - 2. rész

Idén már hetedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A díj célja kettős: egyrészt meg akarja mutatni a legerősebb pályakezdőket, másrészt pedig népszerűsíteni szeretné a kortárs irodalmat. A korábbi díjazottak: Totth Benedek, Milbacher Róbert, Szöllősi Mátyás, Mécs Anna, Fehér Boldizsár, Harag Anita. 2021 Margó-díjasának nevét 2021 októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött ünnepélyes díjátadón jelentik be. Most bemutatjuk az idei nevezetteket!

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra - 3. rész

Idén már hetedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A díj célja kettős: egyrészt meg akarja mutatni a legerősebb pályakezdőket, másrészt pedig népszerűsíteni szeretné a kortárs irodalmat. A korábbi díjazottak: Totth Benedek, Milbacher Róbert, Szöllősi Mátyás, Mécs Anna, Fehér Boldizsár, Harag Anita. 2021 Margó-díjasának nevét 2021 októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött ünnepélyes díjátadón jelentik be. Most bemutatjuk az idei nevezetteket!

Újra itt a Margó-díj

2021-ben is keressük a legjobb első prózakötet szerzőjét!

Augusztusban újra Margó, Zalában!

Bő másfél év után június 10-13. között végre ismét élőben lehetett találkozni a kedvenc írókkal, költőkkel az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztiválon. A Bookline támogatásával megvalósult, 5000 látogatót vonzó rendezvény négy nap alatt több mint negyven programot vonultatott fel: könyvbemutatókat, dedikálásokat, zenés produkciókat, városi sétákat. Ráadásul mindezt egy igazi nyári helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Margózz velünk a Majorban!

Bereményi Géza, Grecsó Krisztián, Spiró György, Závada Péter, Csoóri-est és Rájátszás a Margó Irodalmi Fesztiválon

Margó lesz, mert olvasni kell

Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Bereményi Géza és Háy János is részt vesz az őszi Margón.

20 iskolának osztottunk ki kortárs irodalmi könyvcsomagokat

A járványügyi helyzet tavasszal sajnos közbeszólt és elmaradt a könyvosztás, amit most nagy örömmel pótolunk!

Nézd vissza most a Margó Extra beszélgetéseit

Minden könyv megváltoztat minket, ebből az örök igazságból indultunk ki. De hogyan?

Trianon-nap a Margón

100. évfordulója alkalmából június 4-én a Margón is Trianonnal foglalkozunk. Mutatjuk milyen programokkal készülünk:

Nem csak könyvbemutatókkal várunk

Az idei év eddigi legizgalmasabb magyar könyvújdonságai mellett virtuális tárlatvezetésekkel, slam esttel, zenés gyerekprogrammal, sőt színházi előadással is készültünk az online Margóra. Hogy pontosan mivel várunk? Nézd meg tematikus programajánlónkban.

Gyere velünk kiállításra!

3 kiállítást szerveztünk az online Margóra is a PIM, Capa Központ és Fortepan közreműködésével.

Női szerzők a Margón

Idén is rengeteg női szerzővel találkozhattok a online Margón. Hogy milyen könyvújdonságokkal érkeznek, megtudhatod programajánlónkból.

93 iskola jelentkezett, változások a lebonyolításban!

Március 13-án lezártuk az iskoláknak meghirdetett pályázatunkat, összesen 93-an jelentkeztek.Nagyon örülünk, hogy ennyire sokan szeretnétek Margós könyvcsomagot az iskolákba országszerte! Köszönjük a részvételt és sok lelkes motivációs levelet, igazán felemelő ezeket olvasni!

960 ezer forintott gyűjtöttünk össze!

Kortárs irodalmat a középiskolákba!

Margó-díj 2020

Újra itt a Margó-díj, újra keressük a legjobb első prózakötet szerzőjét! 

Fehér Boldizsár kapta a 2019-es Margó-díjat!

2019. október 10-én ötödik alkalommal adtuk át a Margó-díjat a legjobb első prózakötet szerzőjének, Fehér Boldizsárnak. Az első Margó-díjat Totth Benedek nyerte a Holtverseny című regényével, másodjára Milbacher Róbert bizonyult a legjobbnak a Szűz Mária jegyesével, harmadjára Szöllősi Mátyás kapta meg az elismerést Váltóáram című könyvéért, negyedik alkalommal pedig Mécs Anna vehette át a díjat Gyerekzár című kötetéért.

Félmondatok

Vajon mi lesz a végeredménye, ha kiszedünk egy kapcsolatból kulcsmondatokat és egymás mögé illesztjük őket? Gábor Reisz kisfilmet készített Félmondatok címmel, amiben egy férfi és egy nő autózik keresztül a kapcsolatán.

Itt a Margó első irodalmi kiadványa

Az őszi Margóra elkészült a Margó első irodalmi kiadványa.

Lemaradtál valamelyik Margós beszélgetésről?

Hallgasd meg az elmúlt évek Margóinak legjobb beszélgetésit a Margó Spotify csatornáján!