Iratkozz fel hírlevelünkre

Adatvédelmi tájékoztató

Aktuális

Arnaud Dudek: Légy észnél

"Úgy érzi, a világ a civilizáció falain kívül hagyta őt, így egy szép reggel úgy dönt, az egész napot egykori főnökének szenteli. Ha a szív útjai kiszámíthatatlanok is, legalább a munkáját megpróbálja visszaszerezni." (Fehér Boldizsár utószavából)

Martyna Mistarz-Bunda: A kék macska

"Ahogy a szereplők egymást és környezetüket vizslatják, mind fontosabbá válik fény és homály játéka: a tudás világossága, a tudatlanság sötétje; a jó és a gonosz; a pince és a kert; a vakító fény és a homályos megérzés váltakoznak egymással." (Papp-Zakor Ilka utószavából)

Margó Olvasókör

Olvasni kell. Ez nem kérdés - de hogy miért is olvasunk, mit keresünk és aztán mit találunk a könyvekben, mindannyiunknak más és más lehet. Annak felfedezése, hogy kiben mit indít el egy szöveg, hatalmas kaland és remek lehetőség a beszélgetésre. 
Az elmúlt években rengeteg könyvet olvastunk és vitattunk meg közösen a Margó Olvasókörben. Idén, az első félévben a budapesti nők adták havi rendszerességgel a témát, júliusban viszont új sorozatot indítunk és sorra vesszük a Margó Könyveket.

MargóFAKT

MargóFAKT néven rendhagyó irodalomórán vehetnek részt középiskolai osztályok a Margókon, ilyen volt a legutóbbi.

Visky András nyerte a Margó-díjat

Kitelepítés című regényével Visky András nyerte el idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, amelyet a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár megnyitóján adtak át. Az első Margó x Erste #higgymagadban különdíjat pedig Szűcs Ádám vihette haza. A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 15. vasárnap estig várja a látogatókat.

MargóFESZT

Augusztusban egy pici zalai faluba, Szentgyörgyvárra költözik a Margó, sok-sok koncerttel, történettel, beszélgetéssel, zalai ízekkel és persze irodalommal várnak mindenkit. Zene.Irodalom.Zala - ez várható 2024 nyarán is, jövünk a részletekkel hamarosan, addig is mutatjuk milyen volt a MargóFESZT 2023-ban:

Önkéntesként a Margófeszten

Önkénteseink beszámolóiból most megtudhatod, milyen élmények várnak rád, ha pár nyári napra te is csatlakozol hozzánk a zalai dombok között, a következő Margófeszten.