Andrés Neuman: Magunknak mondjuk

"Szívszorító, mégis felemelő regény egy családról, amelynek nemsokára meg kell tanulnia együtt élni a hiánnyal." (Valuska László utószavából)

 

A könyvről

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Mario szeretne életre szóló emléket adni mit sem sejtő fiának, a tízéves Litónak, ezért úgy dönt, hogy magával viszi egy utolsó útra Pedro nevű kamionján. Az otthon maradó anya, Elena ezalatt a könyvekben és az írásban keres vigaszt, s miközben lélekben próbál fölkészülni férje halálára, ő maga egy még kockázatosabb felfedezőútra indul, amely saját morális határait feszegeti.Bár egyikük sem képes elmondani a másiknak a teljes igazságot, az anya, az apa és a fiú monológjai megrendítő párbeszédet alkotnak, rávilágítva arra, hogyan alakítja át az embert az elkerülhetetlen veszteség tudata, s miként szolgálhat a szó vagy akár a szexualitás ereje ennek ellensúlyozására.

Könyves Magazin Beleolvasó

Könyves Magazin Kritika

Könyves Magazin Utószó

A szerzőről

Valuska László utószavával Andrés Neuman (1977) spanyol-argentin író, költő, műfordító, Buenos Airesben született európai emigráns zenész szülők gyermekeként. Tizennégy éves korában a spanyolországi Granadába költözött. Jelenleg is ott él, és latin-amerikai irodalmat tanít a Granadai Egyetemen. Hét regény, hét verseskötet és négy novelláskötet számos rangos irodalmi díjjal kitüntetett szerzője.

Könyves Magazin Interjú a szerzővel

 

A sorozatról

A világ sokszínű, ezernyi kérdéssel és kihívással, de hogy ebből mennyit érzékelünk, leginkább rajtunk múlik. A nyitottságunkon. Azon, hogy van-e bátorságunk valóban megismerni a minket körülvevő valóságot. A Helikon Kiadó és Margó Irodalmi Fesztivál közös gondozásában megjelenő Margó Könyvek sorozatban bemutatkozó 18 európai szerző csupa olyan aktuális, a mindennapjainkat érintő és mindannyiunkat foglalkoztató kérdést feszeget, amelyet mi, olvasók,  ismerünk, látunk, de mivel sokszor az algoritmusok által is megerősített információs buborékjainkból nézzük a világot, el se tudjuk képzelni, hogy lehetnek róluk más álláspontok, nézőpontok is.  A Kreatív Európa program támogatásával útjára indított Margó Könyvek sorozat ehhez a felfedezőtúrához ad muníciót.

Könyv megvásárlása