Csütörtökön indul az őszi Margó

Menő külföldi szerzőkkel, régi és új ismerősökkel és hatalmas könyvvásárral indul az őszi Margó Irodalmi Fesztivál. Négy napig a Tesla lesz Budapest irodalmi központja, ahol ezúttal is minden program ingyenes.

Velünk margózik idén a dánok egyik sztárírója, a Nemzetközi Man Bookerre jelölt Dorthe Nors, eljön Jurij Poljakov Oroszországból, Pajtim Statovci Koszovóból, Zeruja Salev Izraelből.  Itt lesz a saját Nemzetközi Man Booker-díjasunk, az idei év Aegon-díjasa, Krasznahorkai László, de új könyvét mutatja be Parti Nagy Lajos, Szécsi Noémi, Grecsó Krisztián és Totth Benedek is. Bödőcs Tibor ezúttal a magyar- és a világirodalom kortársaival és klasszikusaival viccelődik, Ceerna-Szabó András pedig pacalt főz a Tesla udvarán. Gyurkovics Tamásnak, Pető Péternek és Szöllősi Mátyásnak már csak vasárnap estig kell izgulniuk: valaki megnyeri közülük a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat.

Idén 26 kiadó állít standot, és kínálja könyveit 20-30 százalékos kedvezménnyel – köztük a legfrissebb megjelenéseket is. A karácsonyi ajándékokat nemcsak megvásárolhatod, de meg is nyerheted. Vásárolj egy könyvet a könyvvásáron, és ha te vagy a legszerencsésebb, akkor 50 új könyvvel gazdagodsz majd.

Éljen a Margó, éljen az irodalom!