Hassan Preisler: A barna ember terhe

"Összebékülhetnek-e egy emberen belül ennyire különböző múltak és hagyományok és kultúrák?" (Cserna-Szabó András utószavából)

A könyvről

A könyv szerzője és egyben elbeszélő-főhőse, Hassan Preisler igazi modern világpolgár: egyszerre van otthon New Yorkban és Berlinben, Bejrútban és Koppenhágában. Másodgenerációs bevándorlóként konferenciákon tart előadásokat az egyenlő bánásmódról, a sokszínűségről és a befogadásról, és amerre csak jár, mindenütt tárt karokkal fogadják. Élete mégis csupa zűrzavar, és sehol sem képes rálelni valódi önmagára.A barna ember terhe eredetileg vitairatnak, személyes, kritikus és ironikus hangú hozzászólásnak indult az integráció témájához, ám végül egyszerre lett magával ragadó self-fiction és fergeteges társadalmi szatíra, amelyet át- meg átsző a főhős néha megrázó, máskor szórakoztató részletekkel teli, szövevényes családtörténete.

Cserna-Szabó András utószavával

Könyves Magazin Kritika

Könyves Magazin Beleolvasó

Előrendelés

A szerzőről

Hassan Preisler (1969) dán író pakisztáni apja biokémikusnak tanult Cambdridge-ben, itt találkozott dán jövendőbelijével, együtt költöztek Angliából Németországba majd Dániába. Hassan Preisler színész, rendező, dráma- és forgatókönyvíró,  közéleti személyiség, influencer. Saját színháza volt, és egész Skandináviában százezrek által hallgatott rádióműsort vezet. Barnabőrű emberként a fehérek között a dán beilleszkedési politika „nagykövete”, szószólója, sikeres példája és provokálója egy személyben.

Interjú a szerzővel a Könyves Magazinon

A sorozatról

A világ sokszínű, ezernyi kérdéssel és kihívással, de hogy ebből mennyit érzékelünk, leginkább rajtunk múlik. A nyitottságunkon. Azon, hogy van-e bátorságunk valóban megismerni a minket körülvevő valóságot. A Helikon Kiadó és Margó Irodalmi Fesztivál közös gondozásában megjelenő Margó Könyvek sorozatban bemutatkozó 18 európai szerző csupa olyan aktuális, a mindennapjainkat érintő és mindannyiunkat foglalkoztató kérdést feszeget, amelyet mi, olvasók,  ismerünk, látunk, de mivel sokszor az algoritmusok által is megerősített információs buborékjainkból nézzük a világot, el se tudjuk képzelni, hogy lehetnek róluk más álláspontok, nézőpontok is.  A Kreatív Európa program támogatásával útjára indított Margó Könyvek sorozat ehhez a felfedezőtúrához ad muníciót.