Margó évzáró és jótékonysági aukció

Kortárs Irodalmat a középiskolákba!

Zárjuk együtt az évet! Nem csak egyszerű örömködésre készülünk, célunk, hogy az ünnep sok középsikolásnak is az lehessen 2020-ban és minél többekhez eljuttathassuk a kortárs magyar irodalomat! 

Tarts velünk, hozz pénzt és vidd haza a kedvenc szerződ fotóját, amivel egy középiskola kortárs magyar irodalmi csomagját támogatod!

Valuska Gábor 12 portrét készített a tavaszi Margó fellépőiről, a képeket ősszel a Várkertben kiállítottuk, most elárverezzük!

MIÉRT GYŰJTÜNK ADOMÁNYT?
Fontos, hogy a kortárs irodalom elérhetővé váljon a 15-18 éves középiskolások számára, és a művek beépüljenek a tanrendbe, ezért ajánlunk fel szakmai alapon válogatott könyvcsomagot a csatlakozó középiskolai könyvtáraknak.

AUKCIÓ - JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS
Valuska Gábor 12 íróportréját árverezzük el. 2018-ban 500 ezer forintért keltek el a képek, amiket a kiadók felajánlásaikkal megdupláztak. Segíts nekünk idén még több középiskola kaphassa meg a legfrissebb kortárs magyar irodalmi munkákat.

KINEK A KÉPEIRE LICITÁLHATSZ?
Tóth Krisztina, Háy János - Beck Zoltán, Bodor Ádám, Simon Márton, Péterfy Gergely, Szvoren Edina - Krusovszky Dénes, Grecsó Krisztián - Szabó Balázs, Mécs Anna, Nádasdy Ádám, Szilágyi István, Vekerdy Tamás.

MIT CSINÁLUNK A BEFOLYT ÖSSZEGGEL?
Könyveket veszünk, csomagokat állítunk össze és és célba juttatjuk az adományt, hogy hozzáférhetővé, kézzelfoghatóvá tegyük a kortárs irodalmat. Tavaly így zajlott az iskolalátogatás:

HOGYAN VÁLASZTJUK KI A CÍMEKET?
A Magyar Irodalomtörténeti Társaság (MIT) szakmai együttműködésével a a Margó szervezői választják ki a könyveket, a listát 2019 végén közzétesszük.

HOVA JUTTATJUK EL A KÖNYVEKET?
A MIT ebben is segít, 15 középiskolát választunk ki az országban, ahol kiemelt szerepet kap a kortárs magyar irodalom oktatása. A Könyveket 2020 első negyedévében kapják meg az intézmények.

MIKOR LESZ A JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS?
November 26. @ Trip Hajó, 19-22:00.

HOGYAN TÁMOGATHATOD AZ ÜGYET?
Eljössz az eseményre, licitálsz egy képre vagy megvásárolod kedvenc margós tárgyadat támogatói áron. Ha nem szeretnél képet és már margós tárgyaid is vannak, de támogatnád a programot, írd meg nekünk a felajánlásodat az info@margofeszt.hu-ra. 

Várunk szeretettel!

A Margó csapata