Legfontosabb tudnivalók a Margófesztről

Idén nyáron is találkozunk a zalai dombok között, Margófeszt augusztus 10-12. között Szentgyörgyváron!

Mi a Margófeszt, hogyan lehet odajutni, hol érdemes megszállni, lehet-e vinni kutyát, van-e parkoló, fesztiválbusz, lehet-e a helyszínen jegyet venni... - összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, témákat, amik gyakran felmerültek a fesztivállal kapcsolatban. Ha valamire nem találod a választ, ide írhatsz nekünk: info@margofeszt.hu

Mi az a Margófeszt?

2021-ben szerveztük meg először a Zala megyei Szentgyörgyváron a Margófesztet, ami idén is a a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával  valósul meg. Egy nagyon színes kulturális fesztivált álmodtunk a zalai dombok közé, helyi emberekkel, ételekkel, italokkal, koncertekkel, emberi történetekkel, sok-sok irodalommal és filmmel. Egy családias, közvetlen hangulatú fesztivál szeretnénk maradni, így naponta limitált számú látogatót fogadunk. 

Miben különbözik a budapesti Margó Irodalmi Fesztiváltól?

A budapesti Margókhoz képest Szentgyörgyváron több helyszínen, több zenei produkcióval lehet találkozni, igazi nyári fesztivál, de közben megtartottuk a szokásos margós hangulatot is. 

Hol tudok jegyet venni? 

A fesztivál kezdetéig online tudsz bérletet, illetve május végétől napijegyet vásárolni, akár OTP SZÉP Kártyával is.

Árak és kedvezmények:

EARLY EARLY BIRD

Március 6-ig

3 napos bérlet: 13 500 Ft

EARLY BIRD

Március 7. -Május 21.

3 napos bérlet: 17 500 Ft

NORMÁL BÉRLET

Május 22 - Augusztus 10.

3 napos bérlet: 21 500 Ft

Napijegy: 7 500 Ft

Zalai lakcímkártyával: 5 500 Ft 

Bérletvásárlás ide kattintva.

A fesztivál 6 éves kor alatti gyermekeknek ingyenes.

Hol van Szentgyörgyvár?

Szentgyörgyvár egy 300 fős település a zalai dombok között. Bárhová néz az ember csupa zöld veszi körül, dombok és erdők - mindez csodás emberekkel. Rögtön beleszeret az, aki ide látogat. A falu elhelyezkedése tökéletes: a Balaton mindössze 15 perc autóval, a szomszédos Hévíz, Keszthely, Zalaegerszeg és a környező települések is rengeteg programlehetőséget kínálnak. 

Hogyan lehet eljutni a fesztiválra?

Szentgyörgyvár Budapestről autóval könnyen megközelíthető, vagy Keszthelyre érdemes vonattal érkezni. A Margófeszt ideje alatt a Zalaegerszegről és Keszthelyről délután induló, az útbaeső településeken megálló fesztiválbusz-járatokkaligyekszünk zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést. Ennek pontos menetrendjét a fesztivál előtti közzétesszük. Ha autóval érkezel parkolási lehetőséget is biztosítunk a fesztiválon parkolási díj ellenében.

A fesztiválbuszok útvonala: Keszthely - Hévíz - Alsópáhok - Sármellék - Szentgyörgyvár, illetve Zalaegerszeg - Csács - Nagykapornak - Zalacsány - Kehidakustány - Szentgyörgyvár

Hol foglalhatok szállást a fesztiválra?

A környező településeken sokféle lehetőség közül lehet válogatni, például a fesztiválbusz útvonalán: Keszthely, Hévíz, Alsópáhok, Sármellék, Nagykapornak, Zalacsány, Kehidakustány vagy Zalaegerszeg.

Kutyát hozhatok a fesztiválra?

Igen, kutyabarát rendezvény vagyunk, valamennyi szabadtéri programra veled tarthat kedvenced, viszont a Kultúrházba és a templomba sajnos nem. Kérjük, vedd figyelembe, hogy bár a kutyáddal ti már egy jól működő, összeszokott páros vagytok, viszont sokan leszünk, és fontos, hogy ő is és a többi látogató is biztonságban érezze magát.

Tudok majd enni/inni a fesztiválon?

Igen, sőt kifejezetten fontos a gasztronómiai vonal a Margófeszten. Igyekszünk a legtöbb fogyasztási lehetőséget helyi termelők termékeiből megoldani, de találsz majd klasszikusabb fesztivál ételeket is,  és vegetáriánus és vegán étkezésű látogatóinkról is gondoskodunk! Minden színpad környékén lesz fröccsbusz, ahol lehetőség lesz a felfrissülésre. Sőt gasztro tematikájú workshopokkal is készülünk, így néhány zalai finomság elkészítését is megtanulhatod.

Lehet majd könyvet venni?

Igen, a Bookline pop-up könyvesboltjában lesz rá lehetőség, elsősorban a Margófeszten fellépő szerzők művei közül tudsz majd válogatni. 

Egész nap lesznek programok?

A Margófeszt programjai általában a délutáni órákban kezdődnek, az utolsó koncert éjfél körül ér véget. Délelőttönként érdemes felfedezni a környéket, erre hozunk majd részletes programajánlót a fesztivál előtt.  

Hogyan jutok haza a szálláshelyemre az esti koncert után?

Az fesztiválbuszok visszaindulását az esti koncert utánra időzítjük, úgyhogy a busz útvonalában lévő szálláshelyekre így a legegyszerűbb hazajutni. A pontos menetrenetrendet megtalálod majd a Facebookon, az Instagramon és itt a margofeszt.hu-n. A fesztiválbuszok délutánonként Zalaegerszegről és Keszthelyről indulnak és megállnak az útbaeső településken is: Keszthely - Hévíz - Alsópáhok - Sármellék - Szentgyörgyvár, illetve Zalaegerszeg - Csács - Nagykapornak - Zalacsány - Kehidakustány - Szentgyörgyvár. Éjjel pedig, miután vége a programoknak, ugyanezen az útvonalon mennek vissza.

Milyen jellegű programokra számíthatunk?

Irodalmi beszélgetések, könnyűzenei koncertek, slam poetry, filmvetítések és helyi jellegzetességeket bemutató workshopok adják a Margófeszt programjainak jelentős részét. A fesztivál részletes programkínálatát a Facebook oldalunkon tesszük közzé a fesztivál előtti hónapokban. 

Akadálymentes a helyszín?

Valamennyi helyszín kialakításánál törekedtünk erre, amennyire a falu adottságai ezt lehetővé tették. Ha bárhol segítségre van szükséged, jelezd nekünk, a Margófeszt csapata és önkénteseink is ott lesznek mindenhol.

Mivel tudok fizetni a helyszínen?

Akár belépőt, ételt,  italt vagy könyvet vennél, készpénzes és bankkártyás fizetésre is van lehetőség. Viszont a domborzati viszonyok miatt a térerő olykor akadozik, ezért jó, ha van nálad készpénz.