Júniusban újra a Majorban Margózunk

Nádas Péter, Tóth Krisztina, Romsics Ignác, Bereményi Géza, Péterfy Bori, Zoltán Gábor és az Alkalmáté a Margó Irodalmi Fesztiválon. Június 9-12. között kerül megrendezésre a Margó Irodalmi Fesztivál, ami a korábbiakhoz hasonlóan színes és izgalmas irodalmi és zenei programokkal idén is a Városmajori Szabadtéri Színpadon és a Bookline támogatásával várja mindazokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésekre, egyedi zenei-irodalmi koprodukciókra vagy a rég nem látott írókra.

“A városmajori Margóra sok-sok történettel készülünk, amelyek segítenek láttatni és megérteni a múltunkat és a jelenünket. Olvasóként nemcsak kikapcsolódni szeretünk, hanem jobban érteni a kapcsolatainkat, közösségeinket” – mondta Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója. A részletes program május közepétől lesz elérhető a margofeszt.hu és a Facebook.com/margofeszt oldalakon.

A szervezők számos könyvbemutatóval, a legfrissebb megjelenésekkel várják a látogatókat. A Margón mutatja be új kötetét többek között Nádas Péter, Terézia Mora, Tolnai Ottó, Szabó T. Anna, Kun Árpád, Fiala Borcsa, Háy János, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Dániel András, Czakó Zsófia, Rényi Ádám, Márton László és az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoznak majd az idei Libri irodalmi díjasok is.

“A legfrissebb megjelenések mellett a Bookline és a Margó közösségépítése idén könyvcserével erősödik, mert egy könyv élete nem akkor ér véget, ha elolvastuk. A fenntarthatóság a fesztiválon fontos téma számunkra, ezért a stand-up és az irodalom legjobbjai néznek szembe a jövőnket érintő történetekkel ” – emelte ki Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója. A fesztiválon ezúttal is lehetőség lesz az újonnan bemutatott kötetek beszerzésére és dedikálására, a hétvégén megrendezésre kerülő Bookline Könyvcsere Pikniken pedig a régi könyvekért cserébe igazi kincsekre is szert lehet majd tenni.

A Margó szervezői igazi különlegességekkel is készülnek a júniusi eseményre. Lesz irodalmi stand-up est többek között Litkai Gergellyel, Ráskó Eszterrel és Tóth Eduval. Írok és zenészek zenés produkciója Balla Gergely, Deres Kornélia, Fehér Renátó, Horváth Benji, Jónás Vera, Kustos Júlia, Németh Róbert és a Platon Karataev duó közreműködésével, valamint a Margón vetítik először Budapesten Papp Gábor Zsigmond Bereményi Gézáról készült dokumentumfilmjét. Az esti programokra a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapján érhetők el a belépőjegyek.

A Margón kerül sor a Mastercard® egyedülálló kezdeményezése, az Alkotótárs ösztöndíjprogram díjátadójára, amelyet a kiíró a Könyves Magazinnal szakmai együttműködésben valósít meg. A tavaly útjára indított pályázat célja a fiatal, de már nem pályakezdő szerzők támogatása, hogy egy évig csakis az alkotásnak szentelhessék idejüket.

A nyári Margónak ezúttal is a tavaly megújult, egész nyárra változatos és minden műfajt felsorakoztató, komplett programokkal készülő, idén 100. Születésnapját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad lesz a helyszíne. A több száz éves parkban a modern, 800 férőhelyes szabadtéri játszóhely, a pop-up Bookline bolt és olvasósarkok különleges hangulatú, igazi nyári Margó fesztivált ígérnek.

 

További információkért kövesd a Margó Fesztivál Facebook eseményét.