Női szerzők a Margón

Idén is rengeteg női szerzővel találkozhattok a online Margón. Hogy milyen könyvújdonságokkal érkeznek, megtudhatod programajánlónkból.

06. 03. szerda 18:00

Szentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam

A legfontosabbat utoljára hagytam című kötet először a Margón! Ez a könyv részben a rák legyőzésének ünneplése, részben pedig egyfajta tudás és élményanyag átadása. Az elmúlt évek lelki, fizikai valósága, fájdalmas gyúgyulás és testi-lelki rehabilitáció. A szerzővel Juhász Anna beszélget.

FB event >>

 

06. 05. péntek 19:00

Tompa Andrea: Haza

A Libri irodalmi díjas szerző Haza című regénye arra a kérdésre keresi a választ, hol a haza, és hol van az otthon. Elmenni könnyű, megérkezni nehéz, de hazatérni lehetséges egyáltalán? A szerzővel Valuska László beszélget.

FB event >>

  

06. 06. szombat 16:00

Fiala Borcsa: Drill – Minden lapnak három oldala van

András, negyvenes férfi, szép karrier, feleség, két gyerek - minden, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ő azonban egy ideje mégsem elégedett. Réka, a céltudatos, erős és okos nő hamar rájön,hogy a régóta házasságban élő üzletember fejét valószínűleg nem lehet olyan nehéz elcsavarni... Kérdés, hogy végződik az izgalmas szerelmi történet.

FB event >>

 

06. 06. szombat 19:00

Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk

Az első világvége, amit együtt töltöttünk című kötet novelláinak főhősei emberek, állatok, áldozatok, klímabűnözők vagy szaporodni vágyó humánok, rendre úgy hiszik, hogy a rossz dolgok, ha vannak egyáltalán, meggyógyíthatók.

FB event >>

 

06. 07. vasárnap 11:00

Heather Morris: Cilka utazása

Megjelent az auschwitzi tetováló szerzőjének új regénye! Cecilia Klein mindössze tizenhat éves volt, amikor 1942-ben elvitték az auschwitz–birkenaui koncentrációs táborba. De nem ez volt a legszörnyűbb számára…

FB event >>

 

06. 07. vasárnap 12:30

Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Szakács Eszter A nulladik zsebuniverzum című regénye, a Grifflovasok fantasy-trilógia befejező kötete. A kalandos történethez kapcsolódva a Margón a görög mitológia és a fantasy világában is elmerülünk a szerzővel és beszélgetőtársával, Mészöly Ágnessel.

FB event >>

 

 

06. 07. vasárnap 13:00

Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van
Küzdelmes sorsok – történetek az örökbefogadásról

Örökbefogadásról nyíltan. Az Akinek két anyja van című könyvben személyes élettörténeteket ismerhetünk meg, amelyek segítenek, hogy az előítéleteinken, a félelmeinken vagy akár a romantikus elképzeléseinken túllépve jobban értsük az örökbefogadás világát és lehetőségeit.

FB event >>

 

06. 07. vasárnap 14:00

Mécs Anna: Kapcsolati hiba

A Margó-díjas szerző második kötetének novellái azt a kérdést járják körül, hogyan szabja át énhatárainkat a technika.

FB event >>

 

06. 07. vasárnap 16:00

Péntek Orsolya: Hóesés Rómában

"Semmi, ami él, nem lehet valakié” – így szól a regény kulcsmondata. De minden élő erre törekszik a haláláig, sejteti a szerző kimondatlanul Hóesés Rómában című könyvében. A szerzővel Németh Gábor beszélget.

FB event >>

 

06. 07. vasárnap 18:00

Erdős Virág: Hősöm

A Hős utcában található Budapest legnagyobb, jelenleg felszámolás alatt álló szegregátuma. A Hősöm című kötet kapcsán erről lesz szó a Margón.

FB event >>