Októberben ismét a Várkert Bazárba költözik az irodalom

Újra a könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár, ahol nemcsak a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetik meg az érdeklődő olvasók, de kedvükre válogathatnak az egyetlen őszi könyvvásáron is október 10-13. között.   
 
Az őszi Margó Fesztiválon négy napján idén is változatos programokon keresztül ismerhetik meg az érdeklődők a hazai irodalmi élet legizgalmasabb újdonságait. Nálunk mutatja be legújabb könyvét többek között Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Karafiáth Orsolya, Nádas Péter és Szécsi Noémi is. 
 
A napközben négy színpadon zajló könyvbemutatókat és beszélgetéseket követően pedig ismét koncertekkel és izgalmas előadásokkal várjuk az érdeklődőket.
Első este az Ivan & The Parazol fergeteges koncertje hozza el a fesztiválhangulatot, míg a Margó záróprogramjaként Lovasi András zenél a megfáradt közönségnek. Rendhagyó előadás keretében, Haumann Péter és Miklós Szilveszter közös műsorában debütál Krasznahorkai László új regénye is. A Rossz versek című filmhez készült novelláskötet pedig a egy lebilincselő összművészeti produkción keresztül ismerhetik meg a nézők.
 
Természetesen ismét átadjuk a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat. A fesztivál első napján mutatjuk be az immár ötödik alkalommal átadásra kerülő díj nyertesét.
 
Az őszi Margó Fesztiválon a hazai irodalmi élet kiemelkedő alakjai mellett többek között olyan külföldi szerzők is tiszteletüket teszik, mint André Aciman, Elisabeth Asbrink, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson.
 
A változatos programok mellett idén is lesz könyvvásár, ahol az irodalomkedvelő közönség 40 kiadó legfrissebb őszi könyvmegjelenései közül válogathat.