Roderik Six: Özönvíz

"Six világa lágy, nedves, szürke purgatórium, ahol a szenvedés még éppen elviselhető." (Szöllősi Mátyás utószavából)

A Könyvről

Hónapok óta megállás nélkül szakad az eső. Egy kollégium tetejéről négy diák figyeli, ahogy az utcákat lassan elönti a víz - ők a város utolsó megmaradt lakói. Miközben a fiatalok szexszel, alkohollal és egy új szintetikus droggal, az Ultrával küzdenek az unalom ellen, a víz szintje egyre csak emelkedik. Amikor aztán egyikük egy vihar során halálos sebesülést szenved, és készleteik is lassan apadni kezdenek, nekik is dönteniük kell, hogyan nézzenek szembe a kíméletlenül közeledő végítélettel.Az ökológiai katasztrófa díszletei között Roderik Six hátborzongató történetet mesél el az emberi alkalmazkodókészségről és a túlélés könyörtelen ösztönéről.

Szöllősi Mátyás utószavával

Könyves Magazin Kritika

Könyves Magazin Beleolvasó

A szerzőről

Roderik Six (1979) Gentben élő flamand író, irodalmi újságíró, a Knack c. hetilap rovatvezetője. Számos írása jelent meg irodalmi folyóiratokban otthon és külföldön. Első regénye, a Vloed (Özönvíz) villámcsapásként érkezett, és többek között elnyerte a legjobb pályakezdő író regényének járó "Bronzen Uil" (Bronz Bagoly) díjat. Azóta négy újabb regénye jelent meg. Könyveiben Six a szuggesztivitás mesterének bizonyul: ironikus elbeszélői stílusa és szűkszavú, finom nyelvhasználata tökéletes atmoszférát és feszültséget teremt. 2014-ben ő volt az Európai Elsőkönyves Fesztivál flamand vendége.

A sorozatról

A világ sokszínű, ezernyi kérdéssel és kihívással, de hogy ebből mennyit érzékelünk, leginkább rajtunk múlik. A nyitottságunkon. Azon, hogy van-e bátorságunk valóban megismerni a minket körülvevő valóságot. A Helikon Kiadó és Margó Irodalmi Fesztivál közös gondozásában megjelenő Margó Könyvek sorozatban bemutatkozó 18 európai szerző csupa olyan aktuális, a mindennapjainkat érintő és mindannyiunkat foglalkoztató kérdést feszeget, amelyet mi, olvasók,  ismerünk, látunk, de mivel sokszor az algoritmusok által is megerősített információs buborékjainkból nézzük a világot, el se tudjuk képzelni, hogy lehetnek róluk más álláspontok, nézőpontok is.  A Kreatív Európa program támogatásával útjára indított Margó Könyvek sorozat ehhez a felfedezőtúrához ad muníciót.