Szombat délelőtt a gyerekeké a Margó!

Koncerttel, Budapest-túrával, beszélgetéssel, játékos fejlesztő programmal és egy kis borzongással telik a szombat délelőtt az őszi Margón. Válogass a kifejezetten a gyerekeknek megálmodott programok közül 3-tól egészen 18 éves korig!

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – könyvbemutató koncert
Október 15. 10:00-11:00
Kisterem
3-7 éveseknek ajánljuk

A Társasjáték című kötet CD-mellékletében minden dal egy meséhez kapcsolódik, amelyben sok család ismerheti fel mindennapjait: barátság, szeretet, elmúlás, ünnep és sok egyéb témában.

Zöldebb könyvek – természetről és környezettudatosságról
október 15. 10:00-10:30
Kávézószínpad
8-12 éveseknek ajánljuk

Beszélnünk kell a természetről! Vajon mihez kezdenének a mai kiskamaszok mondjuk a Börzsönyben egy hideg tavaszi éjszakán? Mi az, hogy ember-természet kapcsolat? Hogy lesz egy iskolaudvari egérből háziállat, egy kihalt erszényesből rémálom?

Hogyan lehet beleszeretni Budapestbe? Szűcs Ádám Budapest-túrája (90 perc)
október 15. 10:15-11:45
12-18 éveseknek ajánljuk

Az Egy nap a városban blog szerzőjével bepillantást nyerhetünk a város személyes élményekkel gazdag múltjába és jelenjébe.
Útvonal: Bródy Sándor utca (Festetics palota előtti tér) - Gutenberg tér - Rákóczi tér - Krúdy utca - Mikszáth Kálmán tér - Reviczky u. - Kálvin tér
(Gyülekező: 1088 Pollack Mihály tér, Festetics Palota)

Lapozz és parázz! Mersz már egyedül olvasni? (8-18 éves korig)
október 15. 10:45-11:15
Kávézószínpad
8-12 éveseknek ajánljuk

Hogy kerül a borzongatás az irodalomba? Kovács Attila alias Holden Rose-zal Peer Krisztina gyermekpszichológus, meseterapeuta beszélget.

Alex Suli
október 15. 11:00-11:45
Kamaraterem
6-9 éveseknek ajánljuk

Vidám fejlesztő program Alexszel, a kíváncsi szurikátával: így igazán szórakozás a tanulás! Érdekes tények, vicces fejtörők az életnagyságú Alexszel és közreműködő pedagógusokkal.

Hogyan éld túl a zuhanást?
október 15. 11:30-12:00
Kávézószínpad
13-18 éveseknek ajánljuk

Mi történik, ha valaki egy nap alatt válik kiváltságosból üldözötté? Ha teljes mértékben meg kell változtatnia személyiségét? Lehet-e esély erre a változásra? Mi a meghatározóbb: genetikánk vagy a tanult viselkedés? Miklya Luzsányi Mónikával Veiszer Alinda beszélget.