Fesztivál programok

vissza

08. 12. csütörtök 16:00Templomkert

Alkotótárs

Közreműködik: Mohácsi Balázs, Seres Lili Hanna, Simon Bettina

A szerzőkkel Gaborják Ádám beszélget

Idén először a Mastercard® Alkotótárs programjában alkotói ösztöndíjat indított el fiatal, magyar írók számára. A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló ösztöndíjra nyílt pályázaton jelentkezhetett minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi alkotása. A zalai Margófeszt keretében a legjobb pályaművek szerzői ezúttal egy különleges workshopon vesznek részt, hogy tovább dolgozzanak ígéretes kötetterveiken. A Margófeszt közönsége pedig most betekintést nyerhet a készülő művek világába.     

Mohácsi Balázs: Első verseskötete hungária út, hazafelé címmel jelent meg a Jelenkornál. Új munkája olyan prózahibrid, amelyben a személyes történeteken keresztül beszél betegségről, tragédiáról, egy kiadhatatlanná vált verseskötetről. 

Seres Lili Hanna: Várunk című verseskötete (FISZ) után a próza felé fordult. Somlai Janka, a húszas évei végén járó budapesti újságíró egy emlékbetörés hatására kutakodni kezd a múltjában, hogy aztán emlékfoszlányait önreflektív, kritikus gondolatmenetekkel, a jelen történéseivel és fantáziaképeivel keverve följegyezze.

Simon Bettina: a Strand (JAK) című verseskötetét követő Rengeteg állat a vonatból című munkatervével pályázott, amelynek fontos szervezőeleme a tévedés, amely építi, és nem rombolja a vers igazságát.

Idén 10 évesek lettünk! A különleges születésnapot szeretnénk megünnepelni veletek: AUGUSZTUS 12-15. között a zalai SZENTGYÖRGYVÁRON egy négynapos kulturális kalandra várunk a Mastercarddal: ez a MARGÓFESZT!

 

JEGYINFORMÁCIÓK:

napijegy: 3.800 Ft

napijegy (zalai lakcímkártyával rendelkezők számára): 2800 Ft

bérlet: 10.000 Ft

 

A PROGRAMRÓL

Csütörtökön (augusztus 12.) például Bödőcs Tibor és a Szűcsinger is itt lesz velünk Szentgyörgyváron, illetve Thuróczy Szabolcs főszereplésével érkezik a Bödőcs-regényből Keresztes Tamás rendezésében készült Meg se kínáltak című előadás. Pénteken (augusztus 13.) fellépői között szerepel Háy János és a VAN filmzenekar, szombaton (augusztus 14.) pedig Nádas Péter és az Anima Sound System is a vendégünk lesz. Végül vasárnap egy zenés közösségi brunch formájában zárjuk a fesztivált, kis közösségi piaccal, így vihetsz majd haza is a zalai ízekből.

 A HELYSZÍN:

Szentgyörgyvár egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthetően, 20-30 km-re helyezkedik el, de Budapestről és a Balaton távolabb eső részeitől is könnyen elérhető.

Sokféle szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken, és hogy minél könnyebben eljuss a programokra, fesztiválbusz-járatokkal igyekszünk majd zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést.

BELÉPÉS:

Bízunk benne, hogy sokatokkal találkozhatunk augusztusban a Margófeszten, de a jelenleg hatályban lévő járványügyi korlátozások miatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat fogadhatunk. Kérünk, hogy a belépőjegyed csak abban az esetben váltsd meg, amennyiben rendelkezel vagy a fesztivál idejére rendelkezni fogsz a szükséges dokumentummal.

 Hogy ne maradj le semmiről, csatlakozz a Margófeszt https://www.facebook.com/events/498526278085714 eseményhez is.