Fesztivál programok

vissza

05. 25. szombat 18:00HAJÓ Kristály Színtér

Budapesti Nők PODCAST! // Tavaszi Margó 2024

A Budapesti Nők podcast élő felvétele Szeder Katával és Ruff Orsival.A programon való részvétel regisztrációhoz kötött!

Jó feleségek, tökéletes anyák vagy épp karrieristák, láthatatlanok, lázadók? Vajon milyenek a budapesti nők? Kik voltak azok a nők, akik rajta hagyták kéznyomukat a városon? Melyek a tipikus női terek, milyen szabályok voltak sokáig érvényesek a nőkre, és hogyan próbálták az évek folyamán ezeket a szabályrendszereket szétfeszíteni, lazítani? Kik voltak a mindennapi élet láthatatlan mozgatói, meghatározó női művészei, alkotói, a város valós és fiktív femme fatale-jai, és nagyon is látható hősei? Az elmúlt 150 évben gyökeresen átalakultak a női szerepek, Ruff Orsolya és Szeder Kata a Könyves Magazin Budapesti nők sorozatában arra tett kísérletet, hogy az irodalom segítségével és szakértők bevonásával lebontsa az előítéleteket, atomjaira szedje a skatulyákat, és olyan női életutakat mutassanak fel, amelyek talán kevésbé ismertek a közvélemény előtt.

A Budapesti nők PODCAST egy képzeletbeli utazás, ahol ugyancsak a főváros és a nők kapcsolatát vizsgálják, miközben a nők életét meghatározó keretek változásairól, jellegzetes vagy épp szokatlan női terekről, és mindezek irodalmi lenyomatairól beszélgetnek.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósul meg.

❣️A felvételeken a férőhelyek száma korlátozott, kérjük, regisztrációval biztosítsd részvételed: https://rb.gy/cjw6qf

A Könyves Magazin programja.

Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál 

Májusban ismét igazi margós fesztiválhangulattal várunk a margitszigeti Kristály Színtéren, ahol a legizgalmasabb könyvújdonságok dedikálással egybekötött bemutatóin, zenés irodalmi esteken, koncerteken vagy akár kedvenc podcast műsoraid élő felvételein is részt vehetsz. #olvasnikell #tavaszimargo2024 #nka, #nka30, #nemzetikulturalisalap, #fesztivaltamogatas, #kulturatamogatas

A teljes programot keresd a www.margofeszt.hu-n és a friss információkért iratkozz fel a Margó hírlevelére! 

A Margón fellépő szerzőkről a Könyves Magazinon olvashatsz részletesen:

Helyszín:

A Margitsziget egyik legizgalmasabb helyszínén, a Kristály Színtéren várunk idén is, ahol négy színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik.

Közlekedés:

Érkezz biciklivel, sétálj pár percet a Margit-hídtól, vagy pattanj fel a Nyugati Pályaudvar és a Göncz Árpád Városközpont között közlekedő 26-os buszra(leszállás a Hajós Alfréd uszoda megállónál)!

Könyvvásárlás, dedikálás:

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

A program a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.