Fesztivál programok

vissza

08. 11. csütörtök 17:00Templomkert

Csikós Attila

A Badacsonytördemicen bebíróként élő Csikós Attila legújabb regénye, Az öszvér idén júniusban jelent meg a Cser Kiadónál: Egy ötvenéves elmúlt, közepes tehetségű, jó pénzért szinte bármire rávehető, ezért tulajdonképpen sikeres, nős, hűséges, s nem hűsége, hanem az életbe, a sorsba, mindenbe való belenyugvása miatt egykedvűvé vált, unalmas építész, akit a kommunizmushoz a végsőkig hű katonatiszta apja rendszeresen elvert és megalázott, harminc év után az Oktogonon találkozik kamaszkori szerelmével, a már bakfis korában is elbűvölő, azóta világlátott, művelt üzletasszonnyal, és hagyja magát elcsábítani, egy akkoriban elmaradt szeretkezés, kapcsolatuk most majd bepótolt „nászéjszakájának” ígéretével egy hosszú hétvégére a nyugati határszél melletti kisvárosba, gyerekkoruk színhelyére.
A férfi megérkezik, a nő nem.
Csikós Attila 1969-ben Szombathelyen született, megalapította a Souvenir-Díj Alapítványt a fiatal művészek megismertetésére és elismertetésére. Számos folyóirat, napilap és színház külsős munkatársaként dolgozott. Rendszeres szerzője a Magyar Hangnak, novellái megjelennek az Élet és Irodalomban, a Székelyföldben és több folyóiratban.
Csikos Attilával Tallér Edina író beszélget.
 
A beszélgetés a Margófeszt összművészeti fesztivál első napjának programja: https://fb.me/e/eftZTyqUR
 
Mi ez?
Idén szervezzük meg másodjára a Margófesztet, ahova irodalmi és színházi programokkal, rengeteg zenével, mozival, helyi borokkal és ételekkel várunk a zalai dombok között.
 
Hol lesz?
A helyszín Szentgyörgyvár, egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthetően, 20-30 km-re helyezkedik el, a Balatonpart 15 perc autóval, és Budapestről is könnyen elérhető.
 
Hogyan juthatsz el hozzánk?
Sokféle szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken, és hogy minél könnyebben eljuss a programokra, Zalaegerszegről és Keszthelyről induló, az útbaeső településeken megálló fesztiválbusz-járatokkal igyekszünk zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést. Ennek pontos menetrendjét augusztustól megtalálod honlapunkon (www.margofeszt.hu).
 
Jegyinformációk: tixa.hu/margofeszt2022
Mivel kis családias fesztivál vagyunk, naponta maximum 1000 látogatót tudunk fogadni, ezért érdemes időben megváltanod napijegyed / bérleted.
 
május 13-ig:
3napos bérlet: 9 500 Ft
 
május 14-től június 20-ig:
3napos bérlet: 11 500 Ft
 
június 21-től a fesztivál végéig:
3napos bérlet: 13 500 Ft
 
Napijegy: 5 500 Ft
Zalai napijegy (zalai lakcímkártyával): 4 500 Ft
Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes, 6-tól 18 éves korig 4 500 Ft a napijegy.
 
A Margófeszt fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.