Fesztivál programok

vissza

05. 23. csütörtök 17:00NAGYSZÍNPAD Kristály Színtér

Élő Csenge Enikő: Apám országa // Tavaszi Margó 2024

A szerzővel beszélget és közreműködik Csemer Boglárka Boggie

„Ennek a könyvnek a címszereplője az apa, de szól az anyáról is, meg a családról, a szerelemről, a halhatatlanságról, a testképzavarról, a szabadságról, sőt még azt is megtudjuk belőle, hogy melyik a világ legnagyobb slágere. De ezek a versek mégis az Istenhez fordulnak. Az Isten Élő Csenge számára reális valóság: a Legfőbb Létező, akár tagadja éppen, akár hiszi, akár kisbetűvel írja, akár Naggyal. Az ő számára az eső: többé nem az eső, hanem visszadobott imáim.

Istennel lehet pörölni, vitatkozni, lehet alkudozni. Megtették már az ószövetségiek is. Élő Csenge versei is pörölnek, vitatkoznak és alkudoznak, mert nála is nagy a tét: az élete. Nézd, Uram, ez az! Mit csináljak vele? Ezek a gyönyörű versek vagányul kiállnak költőjük lelki üdvéért: súlyosak és szemtelenek, meghatóak és vidámak, vadak és őszinték."

Kemény István

Élő Csenge Enikő 1992-ben született Sopronban. Verset, prózát ír, kreatív írást tanít fiataloknak. Vallástörténészként végzett a KRE BTK-n, jelenleg doktori tanulmányait végzi az ELTE BTK Doktori Iskolájában, Antik és középkori filozófia programon. 2021-ben Móricz Zsigmond-ösztöndíjban, 2022-ben Ferencvárosi József Attila Irodalmi támogatásban részesült. A FISZ-JUNIOR program alapítója. Az Apám országa az első verseskötete.

BOGGIE (Csemer Boglárka) zenés-kortárs irodalmi rendezvénysorozata a korábbi sikeres évadokat követően februárban született újjá a Scolar Kiadó Könyvesboltjában. 2024-ben Mechiat Zina, Szálinger Balázs és Áfra János voltak Boggie vendégei, május 23-án a Margón pedig egy rendhagyó eseménnyel zárja a tavaszi évadot, Élő Csenge Enikő Apám országa című verseskötetének bemutatójával.

A Scolar Kiadó programja.

Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál 

Májusban ismét igazi margós fesztiválhangulattal várunk a margitszigeti Kristály Színtéren, ahol a legizgalmasabb könyvújdonságok dedikálással egybekötött bemutatóin, zenés irodalmi esteken, koncerteken vagy akár kedvenc podcast műsoraid élő felvételein is részt vehetsz. #olvasnikell #tavaszimargo2024 #nka, #nka30, #nemzetikulturalisalap, #fesztivaltamogatas, #kulturatamogatas

A teljes programot keresd a www.margofeszt.hu-n és a friss információkért iratkozz fel a Margó hírlevelére! 

A Margón fellépő szerzőkről a Könyves Magazinon olvashatsz részletesen:

Helyszín:

A Margitsziget egyik legizgalmasabb helyszínén, a Kristály Színtéren várunk idén is, ahol négy színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik.

Közlekedés:

Érkezz biciklivel, sétálj pár percet a Margit-hídtól, vagy pattanj fel a Nyugati Pályaudvar és a Göncz Árpád Városközpont között közlekedő 26-os buszra(leszállás a Hajós Alfréd uszoda megállónál)!

Könyvvásárlás, dedikálás:

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

A program a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.