Fesztivál programok

vissza

10. 15. szombat 11:30Kávézószínpad / Nemzeti Táncszínház

Hogyan éld túl a zuhanást? Miklya Luzsányi Mónika: Vérvonal – Étienne könyve

A szerzővel Veiszer Alinda beszélget

A szerző 2015-ben kezdte el írni modern valóságunkat fiktív elemekkel vegyítő regényét, mégsem lehetne aktuálisabb, hiszen azt feszegeti, mi várható egy teljesen bezárkózó társadalomban. Hogyan formálja a kasztosodás a polgárok identitását? Ebben a merész disztópiában az első rend első vérvonalába tartozó egyetemista Étienne élete pillanatok alatt megváltozik: kirekesztettként szembe kell néznie egykori énjével és brutális cselekedeteivel. Mi történik, ha valaki kiváltságosból üldözötté válik, és teljes mértékben meg kell változtatnia személyiségét? Lehet-e esély erre a változásra? Mi a meghatározóbb: genetikánk vagy a tanult viselkedés?
 
A Móra Kiadóval közös program.
 
Tudnivalók az őszi Margóról:
Fesztiválhangulat, a kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti koncertek - erre számíthatsz 2022. október 13-16-án a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Idén is átadjuk a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat és a négy nap programjai során kiderül, melyik könyveket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.
 
Helyszín:
Idén új helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban várunk a Millenáris Parkban!
https://goo.gl/maps/kS9bcQr3NMAnbVPU9
 
Jegyinformációk:
A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatóak, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani, a férőhelyek függvényében.
Az esti koncertekre jegyváltás szükséges – jegylink az eseményeknél:
2500 Ft (elővételben)
3000 Ft (a koncert napján a helyszínen)
 
Könyvvásár:
A fesztivál 4 napon keresztül folyamatosan várja a látogatókat a Bookline standján a Margón bemutatott kötetekkel, és más kedvencekkel, újdonságokkal, kedvezményekkel. Minden könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz.
 
 
A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz részletesen: https://konyvesmagazin.hu/
A programok a Liszt Ünnep keretében a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárral közös programként, a Bookline támogatásával valósulnak meg.