Fesztivál programok

vissza

10. 12. csütörtök 20:30Nagyterem / Nemzeti Táncszínház

Kedvencek temetője

Házigazda: Horváth Kristóf // Fellép: Kemény Zsófi, Mészáros Péter, Pion István // Közreműködik: Boros Levente, Krizsó és Sabák Péter

A Margó Irodalmi Fesztivál évekkel ezelőtt azért indította el a Kedvencek temetőjét, mert élő viszonyt szeretne a magyar irodalom elhunyt nagyjaival. A hagyomány nem eleve adott, foglalkoznunk kell vele. Idén többek között Baka István, Csengey Dénes, Petri György és Szőcs Géza szövegeit idézzük meg. Slammerekkel, költőkkel, írókkal és zenészekkel.

A célunk az elejétől ugyanaz volt: olvassuk újra a klasszikusokat, nézzük meg, mit mondanak ma nekünk, illetve a felkért írók lépjenek párbeszédbe a klasszikus szövegekkel. A Kedvencek temetőjében korábban megidéztük Arany Jánost, Pilinszky Jánost, Nemes Nagy Ágnest vagy Petri Györgyöt és Rejtő Jenőt.

Jegyek:

Dinamikus árképzési rendszerben elővételben: 

https://lisztunnep.hu/crossover/20231012/kedvencek-temetoje-153304-hu

és a helyszínen is kaphatóak.

A dinamikus árképzés azt jelenti, hogy a Müpa jegyrendszere az adott előadás jegyeinek árát a keresleti és kínálati viszonyoknak megfelelően rendszeres időközönként módosíthatja. Fontos tudnia, hogy ez a változás a jegyvásárlási folyamat közben, akár a jegytérkép megnyitását és böngészését követően is bekövetkezhet, azonban a korábban kosárba helyezett tételeket ez a változás nem érinti.
 

Az előadás a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár kiemelt támogatója a: Bookline.

A programok az MVM és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg.

 
Az őszi Margóról:

A kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti koncertek – erre számíthatsz 2023. október 12–15-én a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Idén is átadjuk a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat, bemutatkozik a Helikon - Margó Könyvek sorozat és a négy nap programjai során kiderül, melyik köteteket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.

Helyszín:

Millenáris - Nemzeti Táncszínház

Jegyinformációk:

A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatóak, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani, a férőhelyek függvényében.

Az alábbi programokra jegyváltás szükséges:

Kedvencek temetője 

Csillaglekvár

Slow Village

Egyedi-Beck: Fishing On Orfű

 

JEGYVÁSÁRLÁS: https://lisztunnep.hu/programok

Könyvvásár & dedikálási lehetőség:

A fesztivál 4 napon keresztül folyamatosan várja a látogatókat a Bookline standján a Margón bemutatott kötetekkel, és más kedvencekkel, újdonságokkal, kedvezményekkel. Minden könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz.


A Margón fellépő szerzőkről a könyvesmagazin.hu-n olvashatsz részletesen.