Fesztivál programok

vissza

08. 11. csütörtök 18:30Szentgyörgyvár Kultúrház

Kiállítás: Erdei utakon

Prisznyák Tibor fotókiállítása

„Ebben nem csalódsz. Nem beszél, hát nem is hazudik, nem ígér, mégis odaadja mindenét, nem szól, mégis többet mond, mint amit valaha ember mondott.” (Fekete István)
Prisznyák Tibor kamaszkorától, 1996-tól él Szentgyörgyváron és 2018-tól járja fényképezőgépével a környező erdőket. „Eleinte én is lepkéket, bogarakat és virágokat fotóztam, majd jöttek a madarak, vadak. A fotózást nem tanultam, magamtól, illetve könyvekből sajátítottam el, később megismerkedtem fotós barátokkal is, akik sokat segítettek. A zalai táj rengeteg szépséget rejt magában, de ezen belül is a Kis-Balaton élővilágát szeretem a legjobban. Ha van egy kis szabadidőm beöltözök álcaruhába és pár órát a természetnek szentelek, ha nem sikerül fotózni semmit, akkor is feltöltődve térek haza. Csodálattal tölt el az élővilág sokszínűsége, állandó megújulása valamint az ember és a természet találkozása.” A szentgyörgyvári Kultúrházban rendezett kiállítás ezekből a találkozásokból ad ízelítőt.
 
Megnyitó: 2022. augusztus 11. 18.30
A kiállítást megnyitja: Adorján Péter természetfotós
 
A kiállítás a Margófeszt összművészeti fesztivál programja: https://fb.me/e/eftZTyqUR
 
Mi ez?
Idén szervezzük meg másodjára a Margófesztet, ahova irodalmi és színházi programokkal, rengeteg zenével, mozival, helyi borokkal és ételekkel várunk a zalai dombok között.
 
Hol lesz?
A helyszín Szentgyörgyvár, egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthetően, 20-30 km-re helyezkedik el, a Balatonpart 15 perc autóval, és Budapestről is könnyen elérhető.
 
Hogyan juthatsz el hozzánk?
Sokféle szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken, és hogy minél könnyebben eljuss a programokra, Zalaegerszegről és Keszthelyről induló, az útbaeső településeken megálló fesztiválbusz-járatokkal igyekszünk zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést. Ennek pontos menetrendjét augusztustól megtalálod honlapunkon (www.margofeszt.hu).
 
Jegyinformációk: tixa.hu/margofeszt2022
Mivel kis családias fesztivál vagyunk, naponta maximum 1000 látogatót tudunk fogadni, ezért érdemes időben megváltanod napijegyed / bérleted.
 
május 13-ig:
3napos bérlet: 9 500 Ft
 
május 14-től június 20-ig:
3napos bérlet: 11 500 Ft
 
június 21-től a fesztivál végéig:
3napos bérlet: 13 500 Ft

Napijegy: 5 500 Ft
Zalai napijegy (zalai lakcímkártyával): 4 500 Ft
Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes, 6-tól 18 éves korig 4 500 Ft a napijegy.
 
A Margófeszt fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
program támogatásával jött létre.