Fesztivál programok

vissza

10. 13. csütörtök 17:30Kamaraterem / Nemzeti Táncszínház

Mastercard® Alkotótárs

Alkotótárs-díj

”A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene.” Szerencsére a költészethez viszont néha kerül. A két Alkotótárs-győztes, André Ferenc és Vajna Ádám projektje a légies postrock hangzást ötvözi a spoken word poetryvel, nem elsőként a világon, de azért nem is túl rosszul. Saját verseiket adják elő pszichedelikus gitár riffek és meditatív loopok sodrásában, a végeredmény egy emlékezetes trip. Az Explosions In The Sky és a God Is An Astronaut kedvelőinek mindenképp ajánljuk, a Kaláka rajongóknak nem biztos, hogy ízleni fog, de egy próbát nekik is megér.
A Mastercard 2022-ben második alkalommal írta ki a Könyves Magazin szakmai partnerségében alkotói ösztöndíját Alkotótárs néven. A 2 millió forinttal járó díjra nyílt pályázaton jelentkezhetett minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi kötete. A győztesekről az ötfős zsűri (Dragomán György, Erdős Virág, Tompa Andrea, Máté Gábor és Závada Péter) döntött A díjakat a júniusi Margó Irodalmi Fesztiválon adták át az idei év ösztöndíjasainak, Vajna Ádámnak és Vonnák Diánának.
Az Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron most Vajna Ádám és a 2021-ben szintén Alkotótárs-díjat nyert André Ferenc mutatják be közös projektjüket.
 
Támogatók: Mastercard®
 
Tudnivalók az őszi Margóról:
Fesztiválhangulat, a kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti koncertek - erre számíthatsz 2022. október 13-16-án a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Idén is átadjuk a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat és a négy nap programjai során kiderül, melyik könyveket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.
 
Helyszín:
Idén új helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban várunk a Millenáris Parkban!
https://goo.gl/maps/kS9bcQr3NMAnbVPU9
 
Jegyinformációk:
A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatóak, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani, a férőhelyek függvényében.
Az esti koncertekre jegyváltás szükséges – jegylink az eseményeknél:
2500 Ft (elővételben)
3000 Ft (a koncert napján a helyszínen)
 
Könyvvásár:
A fesztivál 4 napon keresztül folyamatosan várja a látogatókat a Bookline standján a Margón bemutatott kötetekkel, és más kedvencekkel, újdonságokkal, kedvezményekkel. Minden könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz.
 
 
A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz részletesen: https://konyvesmagazin.hu/
A programok a Liszt Ünnep keretében a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárral közös programként, a Bookline támogatásával valósulnak meg.