Fesztivál programok

vissza

10. 13. csütörtök 19:45Kávézószínpad Nemzeti Táncszínház

Mészáros Dorka: Mimézis

A szerzővel Csepelyi Adrienn beszélget

Varga Gergő már több mint egy éve áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság szolgálatában, pszichológus szakértőként segíti a nyomozók munkáját. Amellett, hogy az emberi elme kiváló ismerője, a kriminalisztika területén szerzett tudása révén olyan összefüggéseket lát meg, amelyek mások figyelmét elkerülnék. Most pedig különösen nagy szükség van a segítségére, hiszen a városban megszaporodtak a furcsa esetek. Gergő hamar rájön, egy nem mindennapi elkövetőt keresnek; valakit, aki kínos pontossággal másol.
A Mimézis a szerző második felnőtteknek szóló krimije, de emellett már négy ifjúsági regénye jelent meg. A Mimézis a krimi műfaján keresztül világít rá olyan fontos társadalmi kérdésekre, mint az abúzus, kiégés, a rögeszméig fajuló bizonyítási vágy torzító hatása a mentális egészségünkre. A beszélgetésben arra is keressük a választ, hogy miért éli reneszánszát a krimi műfaja, miért fordulunk újra és újra olyan történetekhez, amelyek adott esetben borzalmakat mesélnek el, adott esetben szélsőséges eszközökkel.
Mészáros Dorka író, kriminológus, kommunikációs szakértő, műveiben nagy szerepet kap az érzékenyítés, az önmeghatározás, az empátia és a nyitottság. Az írás mellett a Rejtélyek Házával karöltve nyomozós interaktív vacsoraszínházakat vezet.
 
A General Press Kiadó programja.
 
Tudnivalók az őszi Margóról:
Fesztiválhangulat, a kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti koncertek - erre számíthatsz 2022. október 13-16-án a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Idén is átadjuk a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat és a négy nap programjai során kiderül, melyik könyveket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.
 
Helyszín:
Idén új helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban várunk a Millenáris Parkban!
https://goo.gl/maps/kS9bcQr3NMAnbVPU9
 
Jegyinformációk:
A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatóak, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani, a férőhelyek függvényében.
Az esti koncertekre jegyváltás szükséges – jegylink az eseményeknél:
2500 Ft (elővételben)
3000 Ft (a koncert napján a helyszínen)
 
Könyvvásár:
A fesztivál 4 napon keresztül folyamatosan várja a látogatókat a Bookline standján a Margón bemutatott kötetekkel, és más kedvencekkel, újdonságokkal, kedvezményekkel. Minden könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz.
 
 
A Margón fellépő szerzőkről itt olvashatsz részletesen: https://konyvesmagazin.hu/
A programok a Liszt Ünnep keretében a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárral közös programként, a Bookline támogatásával valósulnak meg.