Fesztivál programok

vissza

05. 23. csütörtök 17:30HAJÓ Kristály Színtér

Nem rossz könyvek PODCAST // Tavaszi Margó 2024

Nem rossz könyvek podcast felvétel élőben Ott Annával és Horváth Bencével. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött!

Édouard Louis az egyik legismertebb fiatal francia író, könyveit sok nyelvre lefordították, a rövid regényeiből írt színdarabokat világszerte játsszák. A társadalom perifériáján élő, leszakadt munkáscsaládba születő Louis minden regényében a saját családtörténetét írja meg, más-más családtag perspektívájából. Szövegeiben a legszemélyesebb, sokszor fájdalmas történetek keverednek a társadalmi kontextussal: annak a Franciaországnak a bemutatásával, mely felelős azért, hogy szülei így voltak kénytelenek élni, és ami mindennél mélyebben befolyásolta, hogy számára milyen gyerek- és fiatalkor jutott.

Louis első regénye, a Leszámolás Eddy-vel 2015-ben jelent meg magyarul, idén tavasszal e mellé érkezett meg két további kötet, az Akik megölték az apámat, illetve az Egy asszony küzdelmei és átváltozásai fordítása. A Nem rossz könyvek Margó Fesztiválra kitelepülő epizódjának felvételén Louis életművéről, a szövegek mögött létező társadalmi valóságról, és az irodalom és a politika kapcsolatáról Fáber Ágoston szociológussal beszélgetünk majd.

❣️A felvételeken a férőhelyek száma korlátozott, kérjük, regisztrációval biztosítsd részvételed: https://rb.gy/cjw6qf

Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál 

Májusban ismét igazi margós fesztiválhangulattal várunk a margitszigeti Kristály Színtéren, ahol a legizgalmasabb könyvújdonságok dedikálással egybekötött bemutatóin, zenés irodalmi esteken, koncerteken vagy akár kedvenc podcast műsoraid élő felvételein is részt vehetsz. #olvasnikell #tavaszimargo2024 #nka, #nka30, #nemzetikulturalisalap, #fesztivaltamogatas, #kulturatamogatas

A teljes programot keresd a www.margofeszt.hu-n és a friss információkért iratkozz fel a Margó hírlevelére! 

A Margón fellépő szerzőkről a Könyves Magazinon olvashatsz részletesen:

Helyszín:

A Margitsziget egyik legizgalmasabb helyszínén, a Kristály Színtéren várunk idén is, ahol négy színpadon, kint és bent is készülünk programokkal. A felfrissülésről a Nyulam Presszó és a Borkas Fröccsbusz gondoskodik.

Közlekedés:

Érkezz biciklivel, sétálj pár percet a Margit-hídtól, vagy pattanj fel a Nyugati Pályaudvar és a Göncz Árpád Városközpont között közlekedő 26-os buszra(leszállás a Hajós Alfréd uszoda megállónál)!

Könyvvásárlás, dedikálás:

A fesztivál ideje alatt a Bookline Teraszon meg is veheted a Margón bemutatott köteteket és más kedvenceket, újdonságokat. Minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, ezek pontos részleteiről az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatsz majd.

Jegyinformációk:

A tavaszi Margó minden programja ingyenesen látogatható, ülőhelyeket érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

További információ:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

A program a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.