Fesztivál programok

vissza

08. 12. péntek 17:00Szentgyörgyvár Kultúrház

Sántakutya

Mesélők: Tarsoly Róbert - Fejes Ágnes - Berki László - Kardos Endre Bozi

Sztorizni mindenki szeret, jó sztorikat hallgatni pedig pláne. Ezért színesítjük a Margófeszt műsorát a Sántakutyával: izgalmas történeteket hozunk a zalai dombok öleléséből, de nem stand up comedy stílusban. A Sántakutya keretében a fesztivál minden napján egy órát olyan igaz történetek bemutatására fordítunk, amiket áthat a hely hangulata. A sántakutya az irodalom kályhája, ahonnan indulunk, oralitás, szájhagyomány, történetmesélés. Mesélőink a fesztivál fellépőinek köréből kerülnek ki, de vannak különösebb ismertség nélküli sztorizóink is, akik mesélnek saját életükről, alkotásról, válságról és sikerről, fordulópontokról, döntésekről és választásokról - őszintén. Persze mindenki kapcsolódik Zalához: ott született, él, nyaral, vagy alkot, netán Zalában dolgozik. Van, akit az első szerelem, van, akit pedig egy gimnáziumi csínytevés emléke köti a vidékhez. És a Margófeszt színpadán most meg is osztják veletek a sztorijukat. Nektek csak egy fröccsre és fülelésre lesz szükségetek.
 
A beszélgetéseket vezeti: Szabó Dominika
 
A beszélgetések a Margófeszt összművészeti fesztivál programjai: https://fb.me/e/eftZTyqUR
 
Mi ez?
Idén szervezzük meg másodjára a Margófesztet, ahova irodalmi és színházi programokkal, rengeteg zenével, mozival, helyi borokkal és ételekkel várunk a zalai dombok között.
 
Hol lesz?
A helyszín Szentgyörgyvár, egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthetően, 20-30 km-re helyezkedik el, a Balatonpart 15 perc autóval, és Budapestről is könnyen elérhető.
 
Hogyan juthatsz el hozzánk?
Sokféle szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken, és hogy minél könnyebben eljuss a programokra, Zalaegerszegről és Keszthelyről induló, az útbaeső településeken megálló fesztiválbusz-járatokkal igyekszünk zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést. Ennek pontos menetrendjét augusztustól megtalálod honlapunkon (www.margofeszt.hu).
 
Jegyinformációk: tixa.hu/margofeszt2022
Mivel kis családias fesztivál vagyunk, naponta maximum 1000 látogatót tudunk fogadni, ezért érdemes időben megváltanod napijegyed / bérleted.
 
május 13-ig:
3napos bérlet: 9 500 Ft
 
május 14-től június 20-ig:
3napos bérlet: 11 500 Ft
 
június 21-től a fesztivál végéig:
3napos bérlet: 13 500 Ft
 
Napijegy: 5 500 Ft
Zalai napijegy (zalai lakcímkártyával): 4 500 Ft
Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes, 6-tól 18 éves korig 4 500 Ft a napijegy.
A Margófeszt fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.