Fesztivál programok

vissza

06. 11. vasárnap 19:00Petőfi Irodalmi Múzeum - udvar

Tóth Krisztina: Párducpompa

A szerzővel Schiller Mariann beszélget. Közreműködik: Dés András, Ábel Stella eh , Antóci Dorottya eh., Darvasi Áron eh., Kovács Máté eh., Márfi Márk eh.

Tóth Krisztina

A Párducpompa több mint negyven története egytől egyig a mai Magyarországon játszódik, szereplői mi magunk vagyunk. A történetek korunk hétköznapi eseményeit és hétköznapi problémáit vonultatják fel: szegénység, betegség, a bevándorlás és az elvándorlás problémái, a hatalom és a hatalmaskodás jelenléte emberi viszonyainkban, a szolidaritás hiányának mellbevágó ténye és a szolidaritás szép pillanatai.

A Magvető Kiadóval közös szervezésben.

Tóth Krisztina legújabb novelláskötetének megjelenése várhatóan meghökkenti és elgondoltatja majd olvasóit. A Párducpompa több mint negyven története egytől egyig a mai Magyarországon játszódik, szereplői mi magunk vagyunk, a társadalmunk tagjai, szerencsésebbek és nehezebb sorsúak. A történetek korunk hétköznapi eseményeit és hétköznapi problémáit vonultatják fel, hogy felvillantsák valóságunk tükörcserepeit. Az írótól megszokott precíz mondatok, aprólékos megfigyelések rávilágítanak mindarra, amit talán nem mindig veszünk észre: a szegénység, a betegség, a bevándorlás és az elvándorlás problémáira, a hatalom és a hatalmaskodás jelenlétére emberi viszonyainkban, a szolidaritás hiányának mellbevágó tényére és a szolidaritás szép pillanataira. A Párducpompa megrázó és megható jelenetek és történetek gyűjteménye, Tóth Krisztina művészetének újabb remeklése, amely, reményeink szerint, jobbá teszi olvasóit.

Minden program ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.