Fesztivál programok

vissza

08. 13. szombat 16:00

Vártúra Szentgyörgyváron

A szentgyörgyvári vár a Zala folyó partján állott egykoron és a két part közötti gázlót őrizte. Egyszerű palánkvár volt, néhány tucat katona látott el itt szolgálatot. Ezek a Zala partján álló cölöpvárak fontos szerepet töltöttek be az ország védelmében a kicsiny méretű ellenére. Megesett, hogy 400 fős török sereg próbálta elfoglalni de szerencsére sikertelenül. A Margó Irodalmi Fesztivál területétől pár száz méterre állt a kulturális séta során megtekinthető középkori vár.
Amennyiben érdekel a történelem, sétálnál a Zala partján miközben a várból még látható földsáncokat szemléled jelentkezz a kulturális sétára!
 
A séta időhossza kb. 1 óra.
A sétát vezeti Borbáth András szentgyörgyvári lokálpatrióta.
Jelentkezés és regisztráció: Borbáth András +36203507356
 
A séta a Margófeszt összművészeti fesztivál harmadik napjának programja: https://fb.me/e/eftZTyqUR
 
 
Mi ez?
Idén szervezzük meg másodjára a Margófesztet, ahova irodalmi és színházi programokkal, rengeteg zenével, mozival, helyi borokkal és ételekkel várunk a zalai dombok között.
 
Hol lesz?
A helyszín Szentgyörgyvár, egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthetően, 20-30 km-re helyezkedik el, a Balatonpart 15 perc autóval, és Budapestről is könnyen elérhető.
 
Hogyan juthatsz el hozzánk?
Sokféle szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken, és hogy minél könnyebben eljuss a programokra, Zalaegerszegről és Keszthelyről induló, az útbaeső településeken megálló fesztiválbusz-járatokkal igyekszünk zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést. Ennek pontos menetrendjét augusztustól megtalálod honlapunkon (www.margofeszt.hu).
 
Jegyinformációk: tixa.hu/margofeszt2022
Mivel kis családias fesztivál vagyunk, naponta maximum 1000 látogatót tudunk fogadni, ezért érdemes időben megváltanod napijegyed / bérleted.
 
május 13-ig:
3napos bérlet: 9 500 Ft
 
 május 14-től június 20-ig:
3napos bérlet: 11 500 Ft
 
június 21-től a fesztivál végéig:
3napos bérlet: 13 500 Ft
 
Napijegy: 5 500 Ft
Zalai napijegy (zalai lakcímkártyával): 4 500 Ft
Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes, 6-tól 18 éves korig 4 500 Ft a napijegy.
A Margófeszt fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.