Fesztivál programok

vissza

08. 11. péntek 23:30Nagyszínpad

Zalaxis útikalauz Margósoknak a Margófeszten!

Csillagvizsgálat

 

Bérletek és napijegyek elővételben ITT!

 
Zala sötét. Mármint nem úgy… Hanem kevés fényszennyezés éri a zalai eget éjszaka. Mit jelent ez? Hogy tökéletes a csillagok meglesésére. Csatlakozz hozzánk az átfesztiválozott nap után némi ámuláshoz és a közelinek tűnő távoli világok megismerésére egy csillagász szemén át. Sőt, még egy asztrofotó elkészülésének is szemtanúja lehetsz, ha elég kitartó vagy, ugyanis társad lesz egy zalai asztrofotós is.
 
A csillagles szakmai vezetője a SkyGrót Csillagászati Társaság Zalaszentgrótról, akik úgy ismerik a zalai eget, mint a tenyerüket.
 
A Zalaxis útikalauz esemény a Margófeszt 2023 kiegészítő programja. A részvétel feltétele a Margófeszt napi jegy vagy bérlet megvásárlása.
 
 
#margófeszt #zalábanlennikell #szeretünkzala #VeszpremBalaton2023 #VEB2023

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre. További információ: veszprembalaton2023.hu
 
Legfontosabb tudnivalók, szállás, közlekedés, programok, kutyák, egyéb kérdések : http://www.margofeszt.hu/hu/cikkek/margofeszt-tudnivalok
 
Jegyinformációk:
  • Normál: Május 22 - Augusztus 10. 21 500 Ft
  • Napijegy: 7 500 Ft
  • Zalai lakcímkártyával: 5 500 Ft
  • Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes, 6-tól 18 éves korig 5 500 Ft a napijegy.
Hol van Szentgyörgyvár?
Szentgyörgyvár egy 300 fős település a zalai dombok között. Bárhová néz az ember csupa zöld veszi körül, dombok és erdők - mindez csodás emberekkel. Rögtön beleszeret az, aki ide látogat. A Balaton mindössze 15 perc autóval, a szomszédos Hévíz, Keszthely, Zalaegerszeg és a környező települések is rengeteg programlehetőséget kínálnak.
 
Hogyan lehet eljutni a fesztiválra?
Szentgyörgyvár Budapestről autóval könnyen megközelíthető, vagy Keszthelyre érdemes vonattal érkezni. A Margófeszt ideje alatt a Zalaegerszegről és Keszthelyről délután induló, az útbaeső településeken megálló fesztiválbusz-járatokkaligyekszünk zökkenőmentessé tenni a helyközi közlekedést. Ennek pontos menetrendjét a fesztivál előtti közzétesszük. Ha autóval érkezel parkolási lehetőséget is biztosítunk a fesztiválon parkolási díj ellenében.
 
A fesztiválbuszok útvonala: Keszthely - Hévíz - Alsópáhok - Sármellék - Szentgyörgyvár, illetve Zalaegerszeg - Csács - Nagykapornak - Zalacsány - Kehidakustány - Szentgyörgyvár
 
Hol foglalhatok szállást a fesztiválra?
A környező településeken sokféle lehetőség közül lehet válogatni, például a fesztiválbusz útvonalán: Keszthely, Hévíz, Alsópáhok, Sármellék, Nagykapornak, Zalacsány, Kehidakustány vagy Zalaegerszeg.
 
Az eseményekről kép- és hangfelvétel készülhet. 
A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.