Iratkozz fel hírlevelünkre

Adatvédelmi tájékoztató

Aktuális

Vonnák Diána kapta a Margó-díjat 2022-ben!

Látlak című könyvével Vonnák Diána nyerte el a legjobb első prózakötetesnek járó elismerést. A díjra minden eddiginél több pályázat érkezett, a győztes pénzdíjat, próbafordítást kap, valamint egy több mint 10 millió forint értékű népszerűsítő kampány segíti győztes könyvének pályáját. Vonnák Diána könyve mellett Bognár Péter Hajózni kell, élni nem kell és Borda Réka Égig érő csalán című regénye került az élmezőnybe.

Délelőtti fenntarthatóság

Vasárnap délelőtt a Bookline Zöld fenntarthatóságról szóló beszélgetésein fellép Orvos-Tóth Noémi, stand-up előadásával Litkai Gergely, de szó lesz fenntartható divatról, a társadalmi szerepekből következő egyenlőtlenségekről és transzgenerációs traumákról az őszi Margó utolsó napján.

Idén is nyerhetsz egy évre elég olvasnivalót a Margón!

Nincs Margó játék nélkül, idén is feltöltheted velünk könyvespolcodat 52 új szerzeménnyel, hiszen #olvasnikell!

Ősszel is Margózunk

Olvasni kell! – 80 programmal költözik a Nemzeti Táncszínházba a Margó

Külföldi szerzők a Margón!

Szólásszabadság, szerelmi vallomás az irodalomhoz, klíma, szülészet, képregény és sok más a külföldi irodalmi palettáról csütörtöktől a Margón.

MARGÓFAKT - rendhagyó irodalomórák a Margó Fesztiválon

alternatív oktatási nap középiskolásoknak

Így lesz olvasásból zene - koncertek az őszi Margón

Nem múlhat el Margó koncertek nélkül, idén ősszel is három nagyszerű formációt hozunk el nektek a Nemzeti Táncszínházba. Hogyan kapcsolódik Tóth Krisztina, Lev Tolsztoj és a pandémia alatti olvasás a Margó fellépőihez? Cikkünkből kiderül!

Szombat délelőtt a gyerekeké a Margó!

Koncerttel, Budapest-túrával, beszélgetéssel, játékos fejlesztő programmal és egy kis borzongással telik a szombat délelőtt az őszi Margón. Válogass a kifejezetten a gyerekeknek megálmodott programok közül 3-tól egészen 18 éves korig!

56 könyvet neveztek a Margó-díjra!

Idén már a nyolcadik alkalommal keresi a Margó Irodalmi Fesztivál a legjobb első prózakötet szerzőjét. A nyertes 500 ezer forintot, kiemelkedő kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap. A jelentkezési határidőig ezúttal 56 érvényes nevezés érkezett.

Félmondatok

Vajon mi lesz a végeredménye, ha kiszedünk egy kapcsolatból kulcsmondatokat és egymás mögé illesztjük őket? Gábor Reisz kisfilmet készített Félmondatok címmel, amiben egy férfi és egy nő autózik keresztül a kapcsolatán.

Lemaradtál valamelyik Margós beszélgetésről?

Hallgasd meg az elmúlt évek Margóinak legjobb beszélgetésit a Margó Spotify csatornáján!