Aktuális

Indítsd velünk a nyarat!

Június 12-16. között újra ünnepeljük a kortárs magyar irodalmat a Margón a Petőfi Irodalmi Múzeumban.A Bookline, az Aegon, az NKA és a PIM támogatásának köszönhetően idén is ingyenes fesztiválon ezúttal is rendhagyó szerzői estekkel, felolvasásokkal és koncertekkel tesszük valódi közösségi élménnyé az irodalmat.  

Mobilunkba költözik az irodalom

A Margót évek óta támogató Aegon Művészeti Díj is hozzánk hasonlóan a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte zászlajára. Ezúttal chatboton szeretnék közelebb hozni a kortárs költészetet a fiatal generáció tagjaihoz, de a shortlistes művek népszerűsítése is célja a kezdeményezésnek.

Versekkel töltöttük fel a GreenGót!

A városi közlekedéssel járó humoros helyzetekről, az elkeveredett tárgyak sorsáról Kemény Zsófi, Tóth Krisztina, Lackfi János és Simon Márton írtak könnyed, de komolyabb hangvételű verseket is.

Egymillió forintnyi könyvet vittünk 14 középiskolába

A Margó 2018 év végét egy jótékonysági aukcióval zárta: Valuska Gábor tizenkét portréképét árvereztük el decemberben a Trip Hajón, összesen félmillió forint gyűlt össze, amit támogatóink segítségével sikerült megduplázni. Az akciókhoz több kiadó és partnerünk is csatlakozott: Aegon Művészeti Díj, Abovo Media, Atheneum, Bookline, Jelenkor, Magvető, Menő Könyvek, Scolar. Az összegyűlt pénzből kortárs magyar irodalmat vittünk középiskolákba. Kapják meg minél többen a lehetőséget, hogy margós szerzőket olvashassanak. Tizennégy iskolába juttattuk el a könyvcsomagokat Diószegi Endrével, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság alelnökével.

505 ezer ft gyűlt össze a Margó első jótékonysági eseményén!

Idén először szerveztünk adománygyűjtést jótékonysági árverés formájában, ahol 12 Margós szerző nagyméretű portréja került kalapács alá a Trip hajón.

Száz év Ady nélkül – Verspályázat

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Tanári és Szépírói Tagozata verspályázatot hirdet Ady Endre halálának 100. évfordulójára SZÁZ ÉV ADY NÉLKÜL címmel.

Olvasd el az év legjobb első prózakötetét!

Olvass Margó-díjas könyveket!

MARGÓ AUKCIÓ 2018

Kortárs irodalmat a középiskolákba!