Aktuális

MARGÓFAKT - rendhagyó irodalomórák és tanári workshop az Aegon támogatásával

alternatív oktatási nap középiskolásoknak és magyartanároknak

André Aciman, Bödőcs Tibor és Nádas Péter is fellép a Margón

Október 10-13. között ismét a Várkert Bazárba költözik az irodalom. Közel 100 programmal és 46 kiadó legfrissebb könyveivel várunk! Lapozd végig a műsorfüzetet!

Velünk margózik majd Kim Leine is

Scolar Kiadónál jelenik meg Kim Leine A szellemidéző és a tiszteletes című könyve, amelyet maga a népszerű skandináv író mutat be a Margón.

Olvasókört indítottunk!

Két Margó között is van élet, amit általában olvasással töltünk! A nyarat kihasználva olvasni hívunk titeket.

Ősszel jön a Call me by your name szerzője

Találj rám! címmel folytatódik André Aciman Szólíts a neveden népszerű regénye, és ősszel a szerző a Margóra is ellátogat!

Dedikálások a Margón

Akár emlékbe, akár ajándékba, de dedikálva minden kötet személyesebb. A Margón idén is begyűjtheted kedvenc íróid aláírását, sőt a fellépők legújabb műveit a Bookline busznál ismét 20%-os kedvezménnyel szerezheted be.

Gyerek Margó

Varró Dániel diafilmeket vetít, Kardos-Horváth János gyerekzenekara, a Hahó együttes koncertet ad, a Petőfi Irodalmi Múzeum rendhagyó foglalkozásokkal mutatja meg Petőfi Sándor életét és műveit a Margó gyereknapjan június 15-én, szombaton.

„Először életben kell maradnunk”

„A színtiszta pokol volt, amit emberek teremtettek más emberek számára itt a földön” – így jellemzi regényében Auschwitz-Birkenaut Viola Stern Fischer, a négy koncentrációs tábort túlélő, szlovákiai magyar nő. A történelmi könyvek rideg vonalasságán az első mondattal túllépő visszaemlékezéséből Veronika H. Tóth zsurnaliszta írt mellbevágó regényt A Mengele-lány címmel. Viola, korábbi nevén Ibolya az egyike volt azon keveseknek, akik túlélték a haláltábor rettegett orvosának embertelen kísérleteit.

Műsorfüzet lelőhelyek

Látogass el az alábbi helyek egyikére és szerezd be saját műsorfüzetedet.

Itt a digitális programfüzetünk

Lapozd végig online műsorfüzetünket és válogass programjaink közül!