Aktuális

Dán sztár és cseh punk a Margón

Idén nyolc nemzet íróival találkozhatsz a Teslában, ahol ott lesz az orosz Élet és Irodalom főszerkesztője, a dánok első Nemzetközi Man Booker-jelöltje és a legnépszerűbb lengyel horrorszerző is.

Tankolj fel könyvekből a Margón!

20-50%-os kedvezmény, nyereményjáték és kuponakció. A 60 program mellett mi ezzel készülünk.

Bátor nők a Létbüfében

Parti Nagy Lajos megnyitja a Létbüfét, Krasznahorkai a margóra kerül, Al Ghaoui Hesna a félelemről mesél, Grecsó pedig az elmúlt harminc év időjárásáról.

Margó-díj a legjobb első prózakötet szerzőjének

Idén 24 nevezés érkezett 16 kiadó szerzőitől, 13 nőtől és 11 férfitól, az ifjúsági irodalomtól a Medrol-rock’n’rollig.

Nádas Péter, Tóth Krisztina és Peer Krisztián is fellép a kilencedik, nyári Margón

Június 7-11-ig a Petőfi Irodalmi Múzeumban folytatódik szerzők, könyvek és olvasók találkozása. rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel és felolvasásokkal. Az ötnapos fesztiválon fellép többek között új kötetével Nádas Péter, Peer Krisztián, Szív Ernő, Tóth Krisztina és Kemény Zsófi. A rendezvény összes programja továbbra is ingyenes.

Líracsúcs

Hogy miért olvasunk verseket – mindenkinek van válasza rá. Hogy miért van szükség verseskönyvekre az internetes megosztás korában, és kik írnak manapság verseket, ez a témája a Líracsúcsnak, az első magyarországi költészeti stand programjának.

Megmutatjuk a Margó-díj jelöltjeit!

Bemutatjuk a Margó-díj 2016-os jelöltjeit: Makai Máté, Milbacher Róbert és Molnár T. Eszter.

Margó.fm különkiadás - 1956

1956 hatvanadik évfordulójára a Margó.fm különkiadással jelentkezik. Ágh István, Faludy György, Fejes Endre, Illyés Gyula, Márai Sándor, Nádas Péter és Örkény István szövegeit olvassa fel Bíró Kriszta, Dankó István, Fábián Szabolcs, Kautzky Armand, Kovács Lehel, Mészáros Béla, Trill Zsolt

Jancar, Mattern, Bator az őszi Margón!

Díjazott francia, lengyel, olasz, szlovén és román szerzők mutatják be személyesen köteteiket.