Könyvvásár, akciók, dedikálások

2017-ben újra Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár! Október 18-22. között várunk, részletek hamarosan, addig is: f/margofeszt.

Könyvújdonságok 2016

A  napok iszkolása – Egy év Esterházy Péterrel

Magvető Kiadó

Magvető könyvnotesz 2017-re – idézetek, képek, rajzok

 „Busz Béla nyugodtan nézett szerteszét, végigfuttatta kezét a notesz fémspirálján, és halkan, hogy csak az hallja, aki akarja, így szólt:
– Magyarok vagyunk: ennek korlátaival és végtelenségével kell számolnunk.”

Oldalszám: 256
Ár: 3290 Ft
 

Adam Alter: Kijózanító rózsaszín, és más, a gondolatainkat, érzéseinket és viselkedésünket befolyásoló rejtett tényezők

HVG Könyvek

Miért tudnak jobban olvasni a tízediken lakó gyerekek a földszinten lakóknál? Milyen színű mezben játsszunk, ha nyerni akarunk?
Milyen profilképpel leszünk népszerűek a társkereső oldalakon? A legtöbben azt hisszük, hogy másoktól szinte teljesen függetlenül gondolkodunk és viselkedünk. Valójában azonban környezetünk elképesztő mértékben befolyásolja döntéseinket és tetteinket.

Adam Alter pszichológus és marketingszakember a legújabb pszichológiai kutatások segítségével bemutatja, miként hat ránk a világ: hogyan módosítják viselkedésünket a címkék, a jelképek, a kulturális közeg, vagy éppen az időjárás.

Ár: 3900 Ft
Oldal: 296 oldal

Alessandro Mari: Nagyon is emberi remény

L'Harmattan Kiadó

Az ​1840-es évek: Olaszország még nem egységes nemzetállam, négy fiatal keresi a boldogabb jövőt: egy árva fiú, akit szent együgyűsége gátol, egy kifinomult érzékekkel és intelligenciával rendelkező nő, egy festő, aki könnyűvérű arisztokrata hölgyek portréit festi és Garibaldi ezredes, az érzéki Aninha szerelmes tekintetével láttatva. Alessandro Mari nagyívű regényt ír a fiatalságról. A test, az elme, egy nemzet fiatalságáról. Egy nagyszabású népi történelmet.

Oldalszám: 812 oldal

Anyu és én - sütünk és tanulunk

HVG Könyvek

Sütnél valami finomat?

Klasszikus receptek alapján, a szülők segítségével könnyen elkészítheted a könyvben szereplő sütiket és péksüteményeket. Miközben megtanulsz keverni, nyújtani, sőt dagasztani, azt is megtudhatod, miért kel meg az élesztős tészta, mi történik a sütőben és mitől lesz omlós a sütemény.

Ár: 2900 Ft
Oldal: 80 oldal

 

April Genevieve Tucholke: Wink Poppy Midnight

Menő Könyvek

Minden történetbe kell egy hős. 
És kell bele egy hitvány gonosztevő. 
És hogy még mi? Megfejtésre várok titkok...
Wink egy vörös hajú, szeplős lány a szomszédból: senki sem ismeri egészen, a lénye csupa talány és rejtély. A szőke, ezüstszürke szemű Poppy a leggyönyörűbb és egyszersmind a legaljasabb és legkegyetlenebb lány a középiskolában: egy igazi manipulatív méhkirálynő. És itt van a harmadik, Midnight, egy édes, de bizonytalan fiú, aki nem tud választani kettejük közül. Wink. Poppy. Midnight. Két lány. Egy fiú. És egy rémisztő, veszélyes erdő, ahol egyre több borzalmas esemény követi egymást. Mi történt valójában? Van, aki tudja. És van, aki hazudik.

Terjedelem: 256 oldal
Ár: 2990 Ft